Κακοκαιρία: Πλημμύρες και κατολισθήσεις σε όλη την Ελλάδα

Όλη την Ελλάδα πλήττει η κακοκαιρία από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Φωτιές από κεραυνούς, εγκλωβισμοί ατόμων, κατολισθήσεις, πλημμυρισμένα σπίτια και καλλιέργειες άφησαν πίσω τους οι βροχοτπώσεις.

Ζάκυνθος

Στη Ζάκυνθο, οι δρόμοι σε αρκετές περιοχές μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια και οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους.

Λαγανάς, Άγιος Δημήτριος, Καλαμάκι, Αγριλιά, οι δρόμοι εξαφανίστηκαν και τα πάντα σκεπάστηκαν από τα νερά της έντονης βροχόπτωσης.

Οι κάτοικοι μέσα σε λίγα λεπτά είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

«Κάθε χρόνο το ίδιο πράγμα, δεν καθαρίζουν. Έχουν να καθαριστούν 5 – 6 χρόνια οι τράφοι. Θα πνιγούμε εδώ πέρα», λένε αγανακτισμένοι κάτοικοι.

Σπίτι άρπαξε φωτιά από κεραυνό

Στιγμές τρόμου έζησε μια οικογένεια στα Παλιάμπελα Καλαμάτας, όταν κεραυνός έπεσε στο σπίτι τους.

Από τον κεραυνό, άρπαξε φωτιά ο τελευταίος όροφος του σπιτιού, με πυροσβέστες να σπεύδουν στο σημείο για να ελέγξουν την πυρκαγιά.

Μέσα στα λασπόνερα οι Κιτριές

Μεγάλο κομμάτι της παραλιακής ζώνης στη Μεσσηνία πλημμύρισε. Στις Κιτριές, η θάλασσα με την στεριά έχουν γίνει ένα.

Τα νερά έχουν αλλάξει χρώμα.

«Παίρνουμε τον έναν δήμο, είναι για τον άλλο δήμο, παίρνουμε τον άλλο δήμο, λέει είναι η Περιφέρεια, με την παραμικρή ψιχάλα τρέχω να δω τι γίνεται. Πέντε φορές τον χρόνο αυτή η δουλειά γίνεται, δεν πάει άλλο», λένε οι πολίτες.

Στη Λακωνία, ο ποταμός Ευρώτας υπερχείλισε, προκαλώντας πλημμύρες στην περιοχή Σκάλα.

Πλημμύρισε η δυτική Αχαΐα

Δεκάδες καλλιέργειες στη δυτική Αχαΐα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Σπίτια, αυλές και εκτάσεις πλημμύρισαν και στη Μυρτιά του δήμου Πύργου. Χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απομακρυνθούν τα νερά.

Το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης καταγράφηκε στον μετεωρολογικό σταθμό που βρίσκεται στις Κροκεές Λακωνίας και είναι ίσο με 146 χιλιοστά. Ακολουθούν το Γύθειο με 131 χιλιοστά, η Καλαμάτα με 85, η Αλαγονία Μεσσηνίας με 77 και το Λεβίδι Αρκαδίας με 74.

Μήνυμα του 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων σε Μαγνησία και Σποράδες προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα