Κοζάνη: Κλείνει η μοναδική ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου - Έμεινε ένας εντατικολόγος

Κοζάνη: Κλείνει η μοναδική ΜΕΘ του Μαμάτσειου Νοσοκομείου - Έμεινε ένας εντατικολόγος

Κλείνει η μία και μοναδική ΜΕΘ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, καθώς δεν μπορεί να λειτουργήσει με έναν Εντατικολόγο. 

Ο διευθυντής της, Κωνσταντίνος Στόκκος καταγγέλλει ότι τα δύο τελευταία δύσκολα χρόνια με τον κορονοϊό -όταν η Μονάδα κλήθηκε να υποστηρίξει την υγεία των κατοίκων της περιοχής- λειτουργούσε μόλις με δύο Εντατικολόγους και μία Αναισθησιολόγο, η οποία μετακινούνταν ανάλογα με τις ανάγκες.

Σήμερα, ακόμη κι αυτοί οι δύο Εντατικολόγοι -οι ελάχιστοι για τη λειτουργία της Μονάδας- δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν, καθώς ο ένας από αυτούς αναμένει τον διορισμό του σε άλλο νοσοκομείο, όταν εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.

«Θα εισηγηθούμε να κλείσει η ΜΕΘ. Δεν μπορούμε να εργαστούμε κάτω από αυτές τις συνθήκες πλέον. Ήδη η κατάσταση είναι τραγική, να δουλεύουμε 15 μέρες συνεχόμενα, με «κουτσουρεμένα» ρεπό και άδειες (σ.σ. και αναρρωτικές). Με τον διορισμό του συναδέλφου σε άλλο νοσοκομείο δεν είναι εφικτή η λειτουργία της ΜΕΘ» αναφέρει ο κ. Στόκκος στο GRTimes.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ τονίζει πως η υποστελέχωση του νοσοκομείου είναι γενικευμένη. Κι ενώ σπάνια προκηρύσσονται θέσεις για να πληρωθούν οι θέσεις που αδειάζουν από όσους συνταξιοδοτούνται ή παραιτούνται, οι γιατροί δεν δείχνουν διάθεση να ανταποκριθούν για να εργαστούν στο ΕΣΥ.

«Δεν έχουμε καμία στήριξη, δεν έχουν δοθεί κίνητρα, ώστε να έρθουν γιατροί στην περιφέρεια. Μιλάμε για μία προκήρυξη και κάλυψη δύο θέσεων σε διάρκεια δύο χρόνων. Οι οργανικές θέσεις είναι κενές σε ένα ποσοστό πάνω από 50%. Και πρόκειται για ένα μεγάλο νοσοκομείο, στην πρωτεύουσα της δυτικής Μακεδονίας, το οποίο δέχεται μεγάλο φόρτο ασθενών και από όμορους νομούς», σημειώνει ο γιατρός.

Πολλές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό κατήγγειλε και από την πλευρά του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και ο πρόεδρος, Δημήτρης Κουκουβίκης.

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα