Θεσσαλονίκη: Φροντιστής κακοποιούσε άνδρα ΑμΕΑ

Θεσσαλονίκη: Φροντιστής κακοποιούσε άνδρα ΑμΕΑ

Σοκαριστικές στιγμές ζούσε ένας 49χρονος άνδρας με αναπηρία και με σοβαρά προβλήματα υγείας σε μονάδα φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του που ήρθαν στο φως μετά από καταγγελία συγγενή του άνδρα στις Αρχές, όταν τον επισκέφθηκε στη δομή κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, με τον ασθενή να το επιβεβαιώνει και να του αναφέρει τα όσα βίωνε στη συγκεκριμένη μονάδα.

Ο 49χρονος κατά την παραμονή του στη δομή δεν είχε υπηρεσίες ατομικής καθημερινότητας και υγιεινής και οι χώροι όπου έμενε ή κυκλοφορούσε στερούνταν καθαριότητας. Δεν έφταναν αυτά… ο ασθενής δεν είχε ούτε την επαρκή σίτιση με αποτέλεσμα η υγεία του να βρίσκεται σε κακή κατάσταση.

Όπως κατήγγειλε το συγγενικό πρόσωπο του ασθενή, την προσωπθική φροντίδα του άνδρα είχε αναλάβει ένας 44χρονος, ο οποίος δεν είχε τα τυπικά και απαραίτητα προσόντα ενώ ανατριχίλα προκαλεί η καταγγελία ότι ασκούσε στον άνδρα με ειδικές ανάγκες, σωματική βία, ακινητοποιώντας τον συχνά στο κρεβάτι του με ιμάντες.

Υπεύθυνος της μονάδας φροντίδας ΑμΕΑ φέρεται να είναι ένας 56χρονος ιερέας, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον άνδρα που είχε αναλάβει τη φροντίδα του 49χρονου.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:
Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για περίπτωση έκθεσης και σωματικής βλάβης ατόμου με ειδικές ανάγκες νοσηλείας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Θέρμης εντόπισαν και συνέλαβαν ξημερώματα σήμερα (21-01-2023), δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες 56 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τη διάρκεια παραμονής του παθόντα σε χώρο που φέρεται να λειτουργούσε ως μονάδα φροντίδας για άτομα με αναπηρία στην περιοχή του Τριλόφου, του οποίου η αδειοδότηση ερευνάται, αυτός στερούταν υπηρεσίες ατομικής καθαριότητας και υγιεινής, αλλά και καθαριότητας του χώρου. Παράλληλα δεν του χορηγούταν επαρκής σίτιση με συνέπεια την κακή υγειονομική του κατάσταση.

Υπεύθυνος του χώρου εμφανιζόταν ο προαναφερόμενος 56χρονος άντρας, ενώ η φροντίδα του παθόντα είχε ανατεθεί στον 44χρονο, που στερούνταν τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, ο οποίος φέρεται να του ασκούσε σωματική βία, ακινητοποιώντας τον συχνά στο κρεβάτι του με ιμάντες.

Ο παθών μεταφέρθηκε με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης, όπου και νοσηλεύεται.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: tromaktiko.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα