Θεσσαλονίκη: Θρήνος στον καταυλισμό την ώρα που κατέφτασε η σωρός του 16χρονου Ρομά

Θεσσαλονίκη: Θρήνος στον καταυλισμό την ώρα που κατέφτασε η σωρός του 16χρονου Ρομά

Σπαραγμός σήμερα στον συνοικισμό των Ρομά στη Θεσσαλονίκη, όταν νωρίς το πρωί κατέφτασε η σορός του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που πέθανε από αφαίρα αστυνομικού στο κεφάλι κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Η σορός του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη φθάνει στον οικισμό Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης. Το λευκό φέρετρο συνοδεύεται από εκατοντάδες Ρομά, συγγενείς και φίλους, που θρηνούν τον χαμό του 16χρονου.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και ο παππούς του 16χρονου αγοριού, το βλέμμα απλανές… το παιδί τους φθάνει για τελευταία φορά σπίτι.

Το κλίμα στον οικισμό Ρομά Αγίας Σοφίας, παραμένει βαρύ. Με δυνατή μουσική και μοιρολόγια οι Ρομά αποχαιρετούν τον Κώστα. Ζητούν δικαιοσύνη.

Η αστυνομία παραμένει σε επιφυλακή εν όψει της κηδείας του 16χρονου, αύριο το πρωί, και εν αναμονή της απόφασης προφυλάκισης ή μη του αστυνομικού που πυροβόλησε τον ανήλικο κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

«Είχε ένα περίστροφο το οποίο είχε 13 σφαίρες μέσα. Έριξε μόνο δυο σφαίρες ενώ θα μπορούσε να ρίξει όλες τις σφαίρες. Ο ισχυρισμός του ήταν ότι στο σημείο δυστυχώς που εγώ πυροβόλησα χαμηλά υπάρχουν σαμαράκια και οι ράγες του τρένου…αναπήδησε η μοτοσυκλέτα» ανέφερε ο συνήγορος του κατηγορούμενου αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας.

Τεταμένο το κλίμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μόλις έγινε γνωστό χθες ότι ο 16χρονος κατέληξε, ύστερα από 8 ημέρες στο νοσοκομείο, προκλήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις στους καταυλισμούς Ρομά σε όλη τη χώρα, ενώ σε πορείες αντιεξουσιαστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν επεισόδια.

Στην πλατεία Καμάρας διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις στην Εγνατία οδό με τα ΜΑΤ να απαντούν με κρότου λάμψης, ενώ επιστρατεύτηκε και η Αύρα.

Ένταση προκλήθηκε και το πρωί έξω από την ΑΣΟΕΕ. Ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους και επιτέθηκε στις δυνάμεις της αστυνομίας με φωτοβολίδες και πέτρες.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα