Σεισμός στην Εύβοια – Τσελέντης: Έχουμε καταγράψει 55 μετασεισμούς – Εδώ και δύο μήνες κουνάει στην Εύβοια

Σεισμός στην Εύβοια – Τσελέντης: Έχουμε καταγράψει 55 μετασεισμούς – Εδώ και δύο μήνες κουνάει στην Εύβοια

Πλούσια είναι μετασεισμική ακολουθία μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ το πρωί της Τρίτης (29/11) με επίκεντρο την περιοχή της Εύβοιας. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, «έχουμε καταγράψει 55 μετασεισμούς» μετά τα 4,8 Ρίχτερ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι στην περιοχή «κουνάει» εδώ και δύο μήνες, «απλά υπάρχει μια πιο έντονη σεισμική δράση τις τελευταίες 20 ώρες».

Ο κ. Τσελέντης, όπως και άλλοι σεισμολόγοι, παραδέχθηκε ότι ο σεισμός στην Εύβοια προήλθε από ένα άγνωστο ρήγμα που «δεν έδινε σεισμούς». «Φαίνεται ότι ήταν ένα υποθαλάσσιο ρήγμα αλλά τα ακριβή στοιχεία θα μας τα δώσει η μετασεισμική ακολουθία».

«Από το μέγεθος, πάντως, δείχνει ότι είναι μικρό ρήγμα. Σε 1-2 ημέρες θα ξέρουμε το μέγεθος του ρήγματος» συμπλήρωσε ο Άκης Τσελέντης διευκρινίζοντας ότι «έσπασε» από ανατολικά προς δυτικά.

Παράλληλα υποστήριξε με αφορμή απόψεις ότι οι σεισμοί στη Βόρεια Ανατολία, όπως ο πρόσφατος των 5,9 Ρίχτερ, επηρεάζουν τα ρήγματα της Ελλάδας, ο διευθυντής του σεισμολογικού Ινστιτούτου είπε «δεν βλέπω πιθανότητα να έχει επηρεάσει τον σεισμικό χώρο της Ελλάδας. Δεν θεωρώ ότι είναι πιθανό οι σεισμοί στο Αίγιο και την Αθήνα παλαιότερα να συνδέονται με σεισμό στο ρήγμα της Ανατολίας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα