Κιβωτός του Κόσμου: Οι πρώτες δηλώσεις της Αλεξάνδρας Μαρτίνου και οι στόχοι του νέου ΔΣ

Κιβωτός του Κόσμου: Οι πρώτες δηλώσεις της Αλεξάνδρας Μαρτίνου και οι στόχοι του νέου ΔΣ

Στους στόχους της νέας διοίκησης της «Κιβωτού του Κόσμου» αναφέρθηκε η Αλεξάνδρα Μαρτίνου στις πρώτες δηλώσεις της από τη στιγμή που ανέλαβε το «τιμόνι» της μη κυβερνητικής οργάνωσης, ενώ συνεχίζονται οι καταγγελίες περί ασέλγειας και κακοποίησης ανηλίκων που διαμένουν ή διέμεναν στις δομές.

Μετά το «ξήλωμα» της προηγούμενης διοίκησης, η νέα πρόεδρος της «Κιβωτού» τόνισε ότι χρειάζεται λίγος χρόνος «για να δούμε τι θα παραλάβουμε».

«Καταρχήν είναι μεγάλη τιμή, αλλά και μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό που αναλαμβάνουμε. Δεν έχω να πω πολλά πράγματα, γιατί είναι σημερινό το νέο και χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να δούμε τι θα παραλάβουμε» δήλωσε η Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Όπως υπογράμμισε, «το ένα κομμάτι είναι η Δικαιοσύνη που έχει αναλάβει και τρέχει. Εμείς θα κάνουμε τον διαχειριστικό έλεγχο για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί η Κιβωτός με όλες τις δομές και να μην υπάρξει πρόβλημα για κανένα παιδί».

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου κατέληξε λέγοντας ότι «ο στόχος μας είναι να προχωρήσει η καθημερινότητα και όλα τα παιδιά να ζουν κανονικά όπως πρέπει με τις συνθήκες που τους αρμόζει».

Ορκωτούς λογιστές και δικηγορικό γραφείο για έλεγχο της δομής φέρνει το νέο ΔΣ

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου» σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ανέφερε πως πρώτο μέλημα είναι η προστασία των παιδιών, γνωστοποίησε πως θα συνεργαστεί με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα καθώς και με έγκριτο δικηγορικό γραφείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μοναδικό γνώμονα την ευημερία των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου», αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία και με απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της πολιτείας αναλαμβάνοντας την μεταβατική διοίκηση του φορέα.

Πρώτο μέλημα μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών. Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο.

Επίσης, οργανώνεται ομάδα με έμπειρα στελέχη διοίκησης και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών για να διασφαλιστεί η σωστή καθημερινή λειτουργία των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου». Παράλληλα, είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κοινωνία των πολιτών.

Θα ακολουθήσουν τακτικές ενημερώσεις.

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου»

Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος, πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ιωάννης-Σπυρίδων Τέντες, πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ιωάννης Παπαδάτος, παιδίατρος, τ. διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Γιώργος Πρωτόπαπας, γενικός διευθυντής των «Παιδικών Χωριών SOS».

Έρρικα Οικονόμου, ψυχολόγος, γραμματέας «Φίλων της Θεοτόκου».

Ανδρέας Ζομπανάκης, οικονομολόγος, πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά».

Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος, διευθυντής Γραφείου υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων».

Πηγή: enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO