Αστυνομικός χτύπησε φοιτητή με την ασπίδα στο κεφάλι και την πλάτη: Επεισόδια σε διαδήλωση κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Αστυνομικός χτύπησε φοιτητή με την ασπίδα στο κεφάλι και την πλάτη: Επεισόδια σε διαδήλωση κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Επεισόδια προκλήθηκαν για μία ακόμη φορά ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία κατά τη διάρκεια πορείας ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Ερευνα διετάχθη για τον αστυνομικό που χτύπησε με την ασπίδα του διαδηλωτή, όταν μερίδα φοιτητών κινήθηκε με κοντάρια κατά των δυνάμεων των ματ. 


Συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στα Προπύλαια. Κοντάρια και χημικά. Αστυνομικός φαίνεται να χτυπά με την ασπίδα του έναν από τους διαδηλωτές δύο φορές στην πλάτη και το κεφάλι. Είναι μάλιστα η στιγμή που φαίνεται να πέφτει και πάνω στο κιγκλίδωμα.

«Νομίζω ήταν μαθητής που χτυπήθηκε με δολοφονικό τρόπο από την ασπίδα αστυνομικού. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπως άλλοι 6 συμφοιτητές μας», καταγγέλλει φοιτήτρια.

Η ίδια  καταγγέλλει πως δέχτηκε κι εκείνη επίθεση από αστυνομικούς και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο χτυπημένη στο κεφάλι.

«Αυτό που συνέβη, ήταν ρίψη αντικειμένου στο κεφάλι μου, ενός κυλινδρικού, μεταλλικού αντικειμένου, που η αστυνομία πετάει τους κεσέδες από τα δακρυγόνα».

Σύμφωνα με την αστυνομία τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν προσπάθησαν να περιορίσουν την πορεία σε μια λωρίδα του δρόμου. Μετά την ένταση, το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας έγινε με τις διμοιρίες των ματ να ακολουθούν σε όλη τη διαδρομή.

Την ίδια ώρα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας λέει «ναι» κατά πλειοψηφία στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

«Δεν παραβιάζει το Σύνταγμα, τις αρχές της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της πλήρους αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ η σύσταση της πανεπιστημιακής Αστυνομίας» αναφέρει το Συμβούλιο.

Για τον αστυνομικό που έχει καταγραφεί να χτυπά με την ασπίδα του διαδηλωτή, γίνεται έρευνα και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις μόλις ταυτοποιηθεί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα