Βγήκε το πόρισμα για το Allou Fun Park: Τα λάθη που οδήγησαν στο ατύχημα

Βγήκε το πόρισμα για το Allou Fun Park: Τα λάθη που οδήγησαν στο ατύχημα

Μια λανθασμένη τοποθέτηση βασικού εξαρτήματος αλλά και η προβληματική αντλία νερού που οι υπεύθυνοι της λειτουργίας του παιχνιδιού που έγινε το ατύχημα στο Allou Fun Park δεν παρατήρησαν ή δεν φρόντισαν να διορθωθούν, είναι τα πρώτα ευρήματα του διορισμένου πραγματογνώμονα τα οποία μπορεί να προκάλεσαν το ατύχημα της 6ης Σεπτεμβρίου.


Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, το πρώτο σφάλμα είναι ότι ο αισθητήρας νερού που ανιχνεύει την ποσότητα νερού, τοποθετήθηκε πολύ κοντά στο σημείο που «σκάει» η βάρκα από ύψος στο νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πραγματογνώμονας στην έκθεσή του αναφέρει ότι «λόγω της θέσης που αυτός (οι) είναι τοποθετημένος (οι) – ήτοι στο σημείο που καταλήγει μετά την πτώση της η βάρκα- που έχει σαν επακόλουθο την εκτίναξη πολλών νερών» και παράλληλα «λόγω του ότι δεν φέρει καμία επικάλυψη για προστασία από τα νερά, μετά από κάποια χρήση το σημείο των ακροδεκτών του να διαβρέχεται και να δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο αγώγιμος δρόμος μεταξύ των ακροδεκτών επιφανειακά και όχι μέσω των βυθισμένων ηλεκτροδίων. Όπως περιγράφεται «ως εκ τούτου δίδεται ψευδές σήμα στην συσκευή ελέγχου (controller) και δεν διακόπτεται η λειτουργία της κατασκευής στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο έχει πέσει η στάθμη νερού στο κανάλι».

Για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος ο πραγματογνώμονας προτείνει «την επιμελή εξασφάλιση επαρκούς στεγανότητας των ακροδεκτών των ηλεκτροδίων, με την κατάλληλη κάλυψή τους, με την αύξηση της ευαισθησίας τους και σε κάθε περίπτωση η ύπαρξη και δεύτερου εν σειρά αισθητήρα, διασφαλίζει την για οποιονδήποτε λόγο δυσλειτουργία του πρώτου».

Το δεύτερο εύρημα έχει να κάνει με το μεγάλο άνοιγμα στο σωληνάκι που τροφοδοτεί με νερό την κατασκευή, με συνέπεια στο συγκεκριμένο σημείο να είναι εύκολο να εισέλθουν σκουπίδια και άλλα αντικείμενα.

«Η είσοδος νερού στην δεύτερη αντλία (όπου συνέβη και το ατύχημα), έχει αρκετά μεγάλο άνοιγμα σε ένα σημείο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να “ρουφήξει” κάποιο ευμέγεθες σκουπίδι, ικανό να περιορίσει την παροχή εξόδου της, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της στάθμης νερού στο αντίστοιχο κανάλι».

Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα η επίλυση του προβλήματος θα μπορούσε έρθει με την τοποθέτηση καταλληλότερων φίλτρων τα οποία θα απέτρεπαν την εισροή σκουπιδιών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα