Κορονοϊός: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο - Το πιθανότερο σενάριο

Κορονοϊός: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο - Το πιθανότερο σενάριο

Οι ειδικοί ανησυχούν για το 7ο κύμα και το υπουργείο υγείας ήδη επεξεργάζεται το πρωτόκολλο για τον τρόπο επιστροφής των μαθητών στα σχολεία.

Στόχος των υπουργείων Υγείας και Παιδείας είναι να επιστρέψουν στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές χωρίς μέτρα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να επιστρέψουν στις αίθουσες χωρίς τη διενέργεια self test, ωστόσο εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καλά, ίσως να υπάρξει σύσταση για ένα self test πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιλας.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για τη μη χρήση μάσκας, ενώ δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερες αλλαγές στο πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, στο ΣΚΑΪ το επόμενο διάστημα θα καταρτιστεί νέο εκπαιδευτικό πρωτόκολλο σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας. Τα νέα μέτρα στα σχολεία θα γίνουν γνωστά λίγο πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

 Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο
Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, αναμένεται να χτυπήσει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022.

Παράλληλα, από τη νέα χρονιά θα ισχύσει και η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30. Να σημειωθεί ότι η πρόσβαση όλων των μαθητών στο διευρυμένο ολοήμερο είναι ελεύθερη, χωρίς κανένα κριτήριο συμμετοχής.

Οι γονείς θα ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την εγγραφή των παιδιών τους στο διευρυμένο Ολοήμερο τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και πριν την έναρξη των μαθημάτων, από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα