Ανήμπορα ζώα εγκλωβίστηκαν στις φωτιές - Δραματικές οι διασώσεις τους

Ανήμπορα ζώα εγκλωβίστηκαν στις φωτιές - Δραματικές οι διασώσεις τους

Την πύρινη κόλαση των ημερών έζησαν με το δικό τους τρόπο ζώα που εγκλωβίστηκαν στις φωτιές. Άλλα διασώθηκαν από πυροσβέστες και εθελοντές που έδωσαν μάχη για να τα βγάλουν από τις φλόγες κι άλλα χάθηκαν, ανήμπορα να αντιμετωπίσουν τη μανία της φωτιάς.

Εθελοντές και πυροσβέστες έχουν βρει ένα σκυλάκι μέσα σε μία κλειδωμένη αυλή. Η φωτιά πλησιάζει…

Με έναν κόφτη ανοίγουν την πόρτα, παίρνουν το σκυλί αγκαλιά και προσπαθούν να το ηρεμήσουν και να του δώσουν λίγο νερό.

Αρκετοί ηταν αυτοί που είτε δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους να σώσουν τα κατοικίδιά τους είτε στον πανικό τους δεν τα σκεφτήκαν, με κάποια απο αυτά να έχουν δυστυχώς τραγική κατάληξη.

Το βράδυ της πύρινης κόλασης στην Πεντέλη εθελοντές προσπαθούσαν να σώσουν και τα αδέσποτα που βρίσκονταν σε σοκ.

Αρκετά απο αυτά είχαν εγκαύματα στα πόδια τους. Κάποια πατώντας στις φλόγες είχαν ματώσει.

«Ήταν φουλ τρομαγμένα όλα. Έμπαιναν σε άμυνα. Τα βάλαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε, αλλά και ήρεμα στα αυτοκίνητα. Πήγανε στην φιλοξενία και σήμερα κάναμε την επανένταξη», δήλωσε η εκπαιδεύτρια σκύλων Ιωάννα Κέππα.

Ο πάτερ Χρύσανθος έδωσε πραγματική μάχη να σώσει τα αδέσποτα. Είναι εθελοντής και τα φροντίζει. Σήμερα ηταν πολύ χαρούμενος που γύρισαν στην αυλή του από την φιλοζωική ομάδα που τα έσωσε…

«Δόξα τον Θεό τα περισσότερα σωθήκανε. Υπάρχει ένα σκυλάκι που δεν έπεσε στην αντίληψη μας και έχει μικρά εγκαύματα, το οποίο το έχουμε προωθήσει σε φιλοξενία. Θα πάει αύριο στο γιατρό και θα γυρίσει εδώ», δήλωσε ο πάτερ Χρύσανθος.

Η φιλοζωική δικαιοσύνη για τα αδέσποτα του δήμου Παλλήνης επιστρέφει σήμερα 22 αδέσποτα, τα οποία σώθηκαν την ημέρα της πυρκαγιάς, στα σημεία τα οποία τα βρήκαν.

Αργά το απόγευμα θα επιστραφούν άλλα δέκα.

Τις επόμενες ήμερες θα επιστρέψουν στις γειτονίες τους και τα επόμενα αδέσποτα ζώα αφού πρώτα ολοκληρωθεί η αγωγή τους για τα εγκαύματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα