Καβάλα - πτώση Antonov: Ανησυχία και προβληματισμός για τις καλλιέργειες

Καβάλα - πτώση Antonov: Ανησυχία και προβληματισμός για τις καλλιέργειες

Ανησυχία και προβληματισμός των αγροτών για τις καλλιέργειες τους, μετά την πτώση του Antonov στην Καβάλα.

Οι κάτοικοι της περιοχής στο Παλαιοχώρι και στους Αντιφίλιππους Καβάλας, αγρότες στην πλειονότητά τους, είναι ανάστατοι για το τι κουβαλούσε το μοιραίο Antonov και κατά πόσον αυτά που έπεσαν στα χωράφια τους είναι τοξικά και επικίνδυνα.

Η οικονομική καταστροφή για τους αγρότες της περιοχής είναι ήδη μια πραγματικότητα, όπως αναφέρει το Mega. Ο φόβος για την επικινδυνότητα του μυστηριώδους φορτίου, εξαπλώνεται με… τοξική ταχύτητα.

Το μοιραίο αεροσκάφος κατέπεσε σε αγροτική έκταση όπου καλλιεργούνταν καλαμπόκια και ηλίανθοι, ενώ πολλοί κάτοικοι της περιοχής είχαν περιβόλια στο σημείο, το οποίο βρίσκεται κοντά σε παλιά αποξηραμένη λίμνη και θεωρείται από τις πιο γόνιμες της χώρας.

Άγνωστος κίνδυνος προκύπτει και από τα υλικά συμβατικού πολεμικού υλικού, για αυτό οι επιστήμονες παραμένουν σε επιφυλακή παρά το γεγονός ότι οι επίσημες Αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν εντοπιστεί επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Η καύση πλαστικών και μεταλλικών μερών που σημειώθηκε με την πτώση του αεροσκάφους μπορεί να κινητοποιήσει βαρέα μέταλλα ή και διοξίνες επικίνδυνες για το έδαφος της περιοχής.

Δείγματα από το σημείο της συντριβής έχουν αποσταλεί στο Χημείο του Κράτους και οι τοπικές αρχές ζητούν οι αναλύσεις να επισπευστούν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα