Θάνατος 49χρονου στον Άγιο Ανδρέα: Σε εξέλιξη διοικητική και εισαγγελική έρευνα

Θάνατος 49χρονου στον Άγιο Ανδρέα: Σε εξέλιξη διοικητική και εισαγγελική έρευνα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται η διοικητική και εισαγγελική έρευνα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι έχουν την ευθύνη που ένας 49χρονος άνδρας πέθανε αβοήθητος στον δρόμο γιατί κανείς από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν ασχολήθηκε μαζί του.

Την ίδια στιγμή, αντιμέτωπη με αργία είναι η νοσηλεύτρια του νοσοκομείου στην οποία απευθύνθηκε ο άτυχος 49χρονος για βοήθεια, καθώς δεν έκρινε απαραίτητο να ειδοποιήσει έστω έναν από τους 78 γιατρούς που είχαν εκείνη την ώρα υπηρεσία, με αποτέλεσμα ο άνδρας να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα από ανακοπή.

Τι υποστήριξε η νοσηλεύτρια
«Ψύξη θα είναι. Εμείς δεν εφημερεύουμε. Πηγαίνετε στο Ρίο», φέρεται να του είπε η νοσηλεύτρια.

Το πειθαρχικό συμβούλιο της 6ης ΥΠΕ που θα συνεδριάσει αύριο Δευτέρα, θα κρίνει και την τύχη μιας ακόμη νοσηλεύτριας, ενώ αύριο αναμένεται να δώσει και τυπικά την παραίτησή του και ο διοικητής του νοσοκομείου.

«Καθόταν στις καρέκλες, εκεί τον είδα. Κρατούσε τον αυχένα του και μου είπε ότι πονάει, καθώς λίγο νωρίτερα ο ιδιώτης προσωπικός του γιατρός του είχε διαγνώσει ψύξη. Δεν μου είπε κάτι άλλο. Του είπα ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο και να πάει στο Ρίο. Υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες», είπε η νοσηλεύτρια.

Ο 49χρονος ένιωθε πόνους στο στήθος και πήγε στο πιο κοντινό νοσοκομείο γνωρίζοντας ότι δεν εφημερεύει. Δεν μπορούσε να οδηγήσει πιο μακριά.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό που διέγνωσε ψύξη. Η νοσοκόμα τον έδιωξε λέγοντάς του να πάει στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Η περιγραφή του αδελφού του 49χρονου που είδε τον συγγενή του να χάνεται μέσα σε λίγα λεπτά, μέσα το αυτοκίνητο συγκλονίζει.

«Μου λέει είμαι έξω από τον ‘Άγιο Ανδρέα’, γιατί δεν με δεχτήκανε, μου είπανε εφημερεύει το Ρίο. Μου λέει δεν μπορώ να πάω μόνος, δεν είμαι καλά, κάνε γρήγορα. Πριν φτάσω, ένα λεπτό με παίρνει τηλέφωνο μου λέει γιατί αργείς. Του λέω έφτασα, ηρέμησε».

Στη διοικητική έρευνα που διετάχθη, θα κληθούν για εξηγήσεις εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ενώ ήδη είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα