Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Επί 10 ώρες προσπαθούσε να ρίξει ευθύνες στην άτυχη Καρολάιν

Επί δέκα ολόκληρες ώρες ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, απολογήθηκε στο δικαστήριο και προσπαθούσε να πείσει τους δικαστές ότι δολοφόνησε την κοπέλα εν βρασμώ ψυχής. Ο Αναγνωστόπουλος με θεατρικό τρόπο ισχυρίστηκε ότι η Καρολάιν τον χτυπούσε, ενώ με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιέγραψε πώς σκότωσε την 20χρονη κοπέλα επάνω στο κρεβάτι της και στη συνέχεια πώς τοποθέτησε το λίγων μηνών παιδί του επάνω στο άψυχο σώμα της.

Δέκα ώρες. Tόσο κράτησε η μαραθώνια απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς.

Αμετανόητος και ρίχνοντας – εμμέσως πλην σαφώς – ευθύνες στη δολοφονημένη Καρολάιν για τις συμπεριφορές της, ο συζυγοκτόνος επιδίωξε να πείσει εισαγγελία, δικαστές και ενόρκους ότι βρισκόταν «εν βρασμώ ψυχής» και ότι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά δεν ήταν προμελετημένο.

Μιλώντας σε ενεστώτα και κάνοντας λόγο για μία υποτιθέμενη ονειρική σχέση και ένα παραμυθένιο έρωτα, περιέγραψε, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, πώς σκότωσε τη γυναίκα του.

«Έτσι σκότωσα την Καρολάιν»
«Ανέβηκα πάνω της για να μη μπορεί με ευκολία να με χτυπήσει. Της έλεγα σε παρακαλώ ηρέμησε, χτύπησες το παιδί. Μετά από αυτό το χάος. Την πίεσα με το μαξιλάρι στο πρόσωπο. Πήγαινε να μου φωνάξει. Στα πρώτα δευτερόλεπτα το κεφάλι της δεν είναι προς το στρώμα. Έλεγε “σήκω, παράτα με, φύγε”. Δε θέλω να πω χειρότερα. Κάποιες από τις κοινές βρισιές. Μετά πήρα το μαξιλάρι μου και το χρησιμοποίησα πάνω στο κεφάλι της. Δεν υπήρχε σκοπός εκείνη τη στιγμή. Δεν υπήρχε λογική», είπε στην απολογία του ο συζυγοκτόνος.

Τη μια στιγμή επέμενε πως η 20χρονη ήταν «η γυναίκα της ζωής του, μια τέλεια μητέρα» και στη συνέχεια υποστήριζε πως ήταν ένα άτομο που ασκούσε βία σε βάρος του και είχε συχνά εξάρσεις θυμού, όπως το βράδυ της δολοφονίας.

«Το μυαλό μου ήταν θολωμένο»
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ήταν τόσο θολωμένο το μυαλό μου. Με ρωτάτε τι προσπαθούσα να επιτύχω πιέζοντας το κεφάλι της γυναίκας μου με το μαξιλάρι και λέγοντας «μη ξαναχτυπήσεις τη μικρή».

Πρόεδρος: Δεν καταλαβαίνατε τι θα προκαλέσετε με το μαξιλάρι; Αναφερθήκατε σε ένα πλάσμα που λατρεύατε σα να είναι παρούσα.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ακόμα τη λατρεύω. Ψάχνω να βρω λογική σε ένα σημείο που δεν υπάρχει.

Πρόεδρος: Εκείνη τη στιγμή δε σκεφτήκατε τον έρωτα σας για την κοπέλα; Δεν είχατε περίστροφο. Είναι η γυναίκα των ονείρων σας.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Δε σκέφτηκα κάτι με καθαρό μυαλό. Είχα μια έκρηξη χωρίς λογική.

Προκλητικός – «Η Καρολάιν με χτυπούσε»
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δε δίστασε να πει ότι η Καρολάιν τον χτυπούσε.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Με χτυπούσε.

Πρόεδρος: Άφηνε σημάδια;

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Όχι, δεν ξέρω αν δεν έβαζα τα χέρια μου μπροστά.

Πρόεδρος: Γιατί σας επιτίθεται όμως;

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Δεν ξέρω.

Πρόεδρος: Συνήθως κάνουμε επίθεση όπου φοβόμαστε, όπου νιώθουμε απειλή.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Δε θα το έλεγα απειλή. Υπήρχαν βίαιες εξάρσεις θυμού από την εφηβική ηλικία. Το έλεγε και η ίδια.

Πρόεδρος: Αυτή τη βία την είχατε δει από νωρίς; Δεν μου αναφέρατε κάτι;

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Δεν το θεωρούσα προβληματικό.

«Σκότωσα το σκυλάκι για να γίνει πιστευτή η ληστεία»
Στην ερώτηση γιατί κρέμασε και σκότωσε τη Ρόξυ, το αγαπημένο σκυλάκι της Καρολάιν είπε πως το έκανε για να γίνει πιστευτή η εκδοχή της ληστείας.

Κατηγορούμενος: Την πήρα από το λουράκι, τη σήκωσα ελαφρά και έβαλα το λουρί στο κάγκελο.

Πρόεδρος: Ήταν ακαριαίος θάνατος;

Κατηγορούμενος: Ήταν αδύνατο να κοιτάω, έφυγα, πήγα στην κουζίνα για να μη βλέπω.

Πρόεδρος: Έκλαψε το ζώο;

Κατηγορούμενος: Έβγαλε ήχο… Έκλαψε…

Ολοκληρώνοντας την απολογία του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κυνικά ανέφερε: «Μετά από όλα όσα είπαμε σήμερα δεν υπάρχει τίποτα που να μπορώ να πω στον εαυτό μου, ούτε στη Καρολάιν, ούτε στη Λυδία ούτε σε κανένα. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να φτάσει το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε με δική μου ευθύνη. Κάθε μέρα θα ζητάω συγγνώμη από τη γυναίκα μου. Το μόνο που θα ήθελα ήταν να γυρίσω το χρόνο πίσω και να ήταν εδώ η Καρολάιν και εγώ ας ήμουν μακριά. Συγγνώμη θέλω να ζητήσω και από την κορούλα μου και την πεθερά μου, που με αγκάλιασε. Ελπίζω κάποτε όλοι όσοι έχουν πληγωθεί, όσοι έχασαν, κάποτε να με συγχωρέσουν. Ελπίζω ο Θεός να με συγχωρέσει, εγώ τον εαυτό μου δε θα τον συγχωρέσω ποτέ. Να είστε καλά».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα 16 Μαΐου με τις αγορεύσεις της εισαγγελέως και των δικηγόρων των δύο πλευρών. Η πρόεδρος ενημέρωσε τους διαδίκους πως εκείνη την ημέρα θα εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Daily Mail: Τι γράφει για την απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, αλλά το ενδιαφέρον που δείχνουν τα βρετανικά Μέσα για την υπόθεση είναι μεγάλο, καθώς η Καρολάιν ήταν Βρετανίδα υπήκοος. Μάλιστα, η Daily Mail, έχει εκτενές ρεπορτάζ για τη δίκη.

H Daily Mail από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγό του, Καρολάιν Κράουτς, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση.

Εχθές, η Daily Mail αναφέρθηκε σε δημοσίευμά της στην απολογία του καθ’ ομολογία δολοφόνου και σε όσα υποστήριξε στη δίκη του.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο δράστης της δολοφονίας «προσπάθησε να παρουσιάσει το θύμα ως αδίστακτη μάνα, επιρρεπή στον θυμό», ενώ, όπως ισχυρίστηκε, τη νύχτα του φόνου τού φώναξε «δεν με ενδιαφέρει αν πεθάνετε και εσύ και το μωρό».

«Ο δράστης ζητά την επιείκεια των δικαστών, ισχυριζόμενος ότι έδρασε έτσι για να προστατεύσει την κόρη του» σημειώνεται, ενώ παρουσιάζεται αναλυτικό ρεπορτάζ από την πολύκροτη δίκη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα