Πάτρα: Τι βρέθηκε στο τάμπλετ που είχε θαφτεί μαζί με την Τζωρτζίνα - Νέα ιατροδικαστική εξέταση για Ίριδα και Μαλένα

Πάτρα: Τι βρέθηκε στο τάμπλετ που είχε θαφτεί μαζί με την Τζωρτζίνα - Νέα ιατροδικαστική εξέταση για Ίριδα και Μαλένα

Η υπόθεση θανάτου των τριών κοριστιών στην Πάτρα της ίδιας οικογένειας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, συνεχίζει να δίνει νέα στοιχεία και αποκαλύψεις

Μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής αποκάλυψε τι βρέθηκε στο τάμπλετ που είχε θαφτεί μαζί με την Τζωρτζίνα.

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου, έπειτα από εντολή της 18ης τακτικής ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, οι Αρχές προχώρησαν στο άνοιγμα του τάφου της Τζωρτζίνας, στο κοιμητήριο των Συχαινών, η οποία ετάφη μαζί με το αγαπημένο της τάμπλετ.

Επικαλούμενος την εφημερίδα “Πελοπόννησος”, ο κ. Φλαμής αποκάλυψε πως μέσα στο τάμπλετ βρέθηκαν ένα βίντεο με τη “Πέππα: Το Γουρουνάκι”, ένα βίντεο από την τηλεοπτική σειρά του MEGA, “Παρά Πέντε”, και ένα βίντεο με τον Μάρκο Σεφερλή. Επίσης βρέθηκε μία διεύθυνση e-mail που δεν οδηγεί κάπου.

Πάτρα: Νέα ιατροδικαστική εξέταση για Ίριδα και Μαλένα – Μήνυμα της Ρούλας στο Μάνο μέσα από τη φυλακή

Ξανά από την αρχή θα εξεταστούν από τις εισαγγελικές αρχές οι αιτίες θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019 και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο του 2020.
Την ώρα που η δικαστική έρευνα για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, ενώ έχει προφυλακιστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, οι δύο εισαγγελείς που διενεργούν την προκαταρκτική για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών κ.κ. Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου ζήτησαν τη νέα ιατροδικαστική έκθεση προκειμένου να εξακριβωθούν, μετά τα νέα δεδομένα, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν απεβίωσαν τα δύο κοριτσάκια της οικογένειας.

Στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, οι εισαγγελείς ζήτησαν να συνταχθεί από την αρχή, νέα ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια των δύο θανάτων, που σημειώθηκαν σε διάστημα 20 μηνών, εξετάζοντας όλα τα δεδομένα και βέβαια το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

Παράλληλα, στους εισαγγελείς θα πρέπει να διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η άτυχη Μαλένα, ο θάνατος της οποίας η ιατροδικαστική εξέταση είχε αποδώσει σε ηπατική ανεπάρκεια.

 Όσον αφορά την περίπτωση της μικρής ‘Ιριδας, η οποία πέθανε στο σπίτι του ζευγαριού, στην Πάτρα, θα αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε.

Η κατάθεση του γιατρού της Τζωρτζίνας που «ξεκλείδωσε» την υπόθεση
Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Παίδων Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης κατέθεσε στην ανακρίτρια πως αφού αντιμετώπισαν το επεισόδιο τον Απρίλιο του 2021 που άφησε παραπληγική την 9χρονη Τζωρτζίνα, ξεκίνησαν την ενημέρωση των γονέων και όπως επισήμανε ο κ. Ηλιάδης «ένιωσε από τη μητέρα ότι υπήρχε μία διαφοροποίηση στο συναίσθημά της. Σα να παρακολουθούσε το τι συνέβαινε στην κόρη της σαν τρίτο πρόσωπο, ως θεατής. Ακόμη και οι νοσηλεύτριες παρατήρησαν την συμπεριφορά αυτήν της μητέρας και μου το είπαν. Εγώ το συζήτησα μαζί της και μου έιπε πως έχει χάσει ήδη δύο παιδιά και ότι γνωρίζει ότι θα την έλεγαν “παγοκολώνα”».

Σημειώνεται πως ο κ. Ηλιάδης είναι ο πρώτος που υποψιάστηκε το Σύνδρομο Μινχάουζεν. Μάλιστα είπε πως πρέπει να εξεταστεί η μητέρα από ψυχιάτρους και απευθύνθηκε και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

«Συνήθως ο πατέρας συζητούσε, ενώ εκείνη απλά άκουγε και μάλιστα σε μία από τις συναντήσεις μας στο γραφείο μου, μου έκανε εντύπωση ότι αντί η μητέρα να ρωτάει για το δικό της παιδί ρωτούσε για τα παιδιά που έχω πίσω από το γραφείο μου και αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα…» λέει ο κ. Ηλιάδης.

Αναφορικά με την ημέρα που η Τζωρτζίνα έπαθε την ανακοπή, ο γιατρός είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τον κάλεσε στο τηλέφωνο και ήταν σα να του έδινε μία απλή πληροφορία.

 Κάλεσμα της Ρούλας στο Μάνο Δασκαλάκη: «Αν θέλει να έρθει σε επισκεπτήριο να με ρωτήσει αν σκότωσα τα παιδιά μας»
Παρέμβαση από τις φυλακές έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου για να στείλει ακόμη ένα μήνυμα στον Μάνο Δασκαλάκη.

Όπως επανέλαβε: «Δεν σκότωσα εγώ τα παιδιά μου».

Σε ότι αφορά στον Μάνο Δασκαλάκη και τα όσα είπε στην Αγγελική Νικολούλη του έστειλε και άλλο…  κάλεσμα: «Αν θέλει να έρθει σε επισκεπτήριο να με ρωτήσει αν σκότωσα τα παιδιά μας» είπε.

Σχετικά με την εξωσυζυγική σχέση που είχε η ίδια την παραδέχτηκε λέγοντας ότι: «Ενώ είχα χωρίσει με τον Μάνο είχα βρεθεί με ένα άτομο». Μάλιστα όπως είπε η ίδια έχει μηνύματα από τον πρώην σύζυγό της που της λέει να βρει έναν καλό άνθρωπο.

Ερευνούν τοξική ουσία και στον οργανισμό της Μαλένας – Τι δείχνει η φθορά στο συκώτι
Μέχρι στιγμής, ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή του επίσημου πορίσματος για τη Μαλένα, πολλοί ιατροδικαστές έκαναν λόγο για ασφυκτικό θάνατο, ωστόσο η αποκάλυψη του MEGA έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.

Όπως αποκαλύπτει ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, υπάρχει πλέον ένα νέο σενάριο που ερευνούν οι ιατροδικαστές που ασχολούνται με τον θάνατο της Μαλένας.

Πρόκειται για το ενδεχόμενο να έχει χορηγηθεί τοξική ουσία και στη μικρή Μαλένα. Αυτά προκύπτουν από τα ευρήματα στο συκώτι του κοριτσιού, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τις υπόλοιπες παθήσεις που είχε.

Συγκεκριμένα, η μεγάλη αυτή φθορά στο ήπαρ του μικρού κοριτσιού αποδόθηκε λανθασμένα στην ηπατική ανεπάρκεια. Ακόμα, σύμφωνα με τον κ. Λαμπρόπουλο ούτε ο ασφυκτικός θάνατος θα δικαιολογούσε τέτοια φθορά στο ήπαρ της.

Παράλληλα, υπάρχουν οι ενδείξεις για δηλητηριώδη ουσία που ενδεχομένως να έχει δράσει για αρκετή ώρα στο ήπαρ του πρώτου κοριτσιού της οικογένειας που έχασε τη ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι από τοξική ουσία, την κεταμίνη, έχασε τη ζωή της η Τζωρτζίνα…

Πιθανή εκταφή της Μαλένας
Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, δεν αποκλείεται οι αρχές να προχωρήσουν σε εκταφή της Μαλένας, προκειμένου να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά της, όπου μπορεί να έχει παραμείνει η εν λόγω τοξική ουσία.

Ο δεύτερος λόγος είναι να ληφθούν περισσότεροι ιστοί, προκειμένου να ελέγξουν αν έχουν μείνει υπολείμματα κάποιας τοξικής ουσίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα