Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν χτύπησε το οξύμετρο όταν πέθανε η Τζωρτζίνα, γιατί το χαμήλωσα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν χτύπησε το οξύμετρο όταν πέθανε η Τζωρτζίνα, γιατί το χαμήλωσα

Στο μεταξύ, σε ερώτηση της ανακρίτριας γιατί δεν χτύπησε το οξύμετρο την ώρα του μοιραίου επεισοδίου», η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να απάντησε οτι το είχε χαμηλώσει, όπως μετέδωσε το Οpen. 

Με μια κυνική ομολογία, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να απάντησε στις επίμονες ερωτήσεις της ανακρίτριας για τους λόγους που δεν χτύπησε το οξύμετρο, δηλώντας πως το είχε χαμηλώσει η ίδια.

«Από την πρώτη μέρα που πήγαμε στο "Παίδων" τοποθετήθηκε οξύμετρο στο δάχτυλο του παιδιού της μικρής. Εγώ είχα κατεβάσει τον ήχο για να μην ενοχλείται η μικρή κατά τη διάρκεια του ύπνου της, εν γνώσει των νοσηλευτών και των γιατρών».

Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρει η δικογραφία, η γιατρός και η νοσηλεύτρια που μπήκαν στο δωμάτιο, για να σώσουν την 9χρονη, παρατήρησαν ότι από το οξύμετρο δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ήχος που προειδοποιούσε ότι πέφτουν οι σφίξεις και τα επίπεδα οξυγόνου του παιδιού.

Στη δικογραφία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως το 9χρονο κοριτσάκι ήταν απνοϊκό με βραδυκαρδία. Υπενθυμίζεται οτι όλα τα επεισόδια της Τζωρτζίνας ξεκινούσαν με ταχυκαρδία (150-160 σφίξεις το λεπτό), στο τελευταίο επεισόδιο οι ιατροί βρίσκουν το παιδί απνοϊκό (32 σφίξεις το λεπτό), και το μηχάνημα που θα τους ειδοποιούσε «βουβό». 

Οι γιατροί είχαν τοποθετήσει το οξύμετρο προκειμένου να τους ειδοποιεί ο συναγερμός απομακρυσμένα, μετά τα πέντε επεισόδια σε χρονικό διάστημα 13 ωρών, την προηγούμενη μέρα 28 Ιανουαρίου 2022, όπου είχε παρατηρηθεί χαμηλός κορεσμός οξυγόνου και υψηλές σφίξεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα