Πάτρα: Άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της Πισπιρίγκου - Τα κινητά και οι αναζητήσεις θα μιλήσουν

Πάτρα: Άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της  Πισπιρίγκου - Τα κινητά και οι αναζητήσεις θα μιλήσουν

H Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται προφυλακισμένη στο κελί στις φυλακές Κορυδαλλού για  2η μέρα.

Η 33χρονη έχει προφυλακιστεί και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας

Άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου της

 Μετά την έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που αποδέχθηκε το αίτημα της ανακρίτριας της υπόθεσης, Χριστίνας Σαλάππα για άρση απορρήτου τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών της κατηγορουμένης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.
 
Το Συμβούλιο έδωσε το οκ  στο ανακριτικό αίτημα να γίνει άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου  και έτσι μπαίνουν στο μικροσκόπιο» των ειδικών της Αστυνομίας οι επικοινωνίες της Ρούλας Πισπιρίγκου οι επαφές, οι επικοινωνίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και το ιστορικό πλοήγησης στο διαδίκτυο, με σκοπό τον εντοπισμό κρίσιμων δεδομένων που εκτιμάται ότι θα ανακτηθούν. 

Ωστόσο ξεκινούν  άμεσα οι καταθέσεις μαρτύρων που καλεί η ανακρίτρια, με πρώτους στην λίστα της τους γιατρούς αλλά και νοσηλευτές των νοσοκομείων που νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα

Από το ανακριτικό γραφείο θα περάσουν όλοι οι επιστήμονες και άλλοι μάρτυρες των γεγονότων από τον Απρίλιο του 2021, όταν ξεκίνησε η πορεία του παιδιού προς τον θάνατο.

Στους ισχυρισμούς της 33χρονης ότι υπήρξε λάθος καταχώρηση στην ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας και πως της χορηγήθηκε κεταμίνη κατά τη διαδικασία διασωλήνωσής της, οι γιατροί απάντούν αρχικά πως οι καταθέσεις τους στην Αστυνομία ήταν ξεκάθαρες και έπειτα επισημαίνουν πως η κεταμίνη δεν δρα 20′ αργότερα, αλλά μετά το πέρας αυτών των λεπτών προκαλεί την ανακοπή.

Οι γιατροί επισημαίνουν πως  επειδή η Τζωρτζίνα ήταν σε κατάσταση άπνοιας δεν θα υπήρχε λόγος να της χορηγηθεί κεταμίνη.

 Η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, δηλώνει πληγωμένη από τη στάση του πρώην συζύγου της και εμφανίζεται σίγουρη ότι δεν θα βρεθεί τίποτα από την άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου.

Με δρακόντεια μέτρα που έχουν ληφθεί για την επιτήρηση και για να μην κάνει κακό στους εαυτό της.

Λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό η 33χρονη παραμένει απομονωμένη για δεύτερη μέρα και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στην 6η πτέρυγα όπου θα βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ψύχραιμη, μιλάει στο τηλέφωνο με τη μητέρα, την αδερφή και τους δικηγόρους της και φυσικά δεν έχει έρθει σε επαφή με καμία άλλη κρατούμενη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή «Live News», κατόπιν εντολής της εισαγγελέως πρόκειται να τοποθετηθεί έξω από το κελί της κατηγορούμενης, Ρούλας Πισπιρίγκου, αστυνομικός φρουρός προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε βιαιοπραγία από άλλες κρατούμενες, αλλά και τυχόν απόπειρα αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες (κάρτα) στο κελί της 33χρονης δεν υπάρχουν για λόγους ασφαλείας ούτε καν σεντόνια. Έχουν αφαιρεθεί τα κορδόνια απ τα παπούτσια της και κάθε αντικείμενο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει. Η ίδια υπέγραψε αίτηση ώστε να μην υπάρχει κανένα άλλο άτομο μέσα στο κελί της, ενώ ενδεικτικό των μέτρων είναι πως ακόμα και για να ανάψει τσιγάρο πλησιάζει σωφρονιστικός υπάλληλος για να της δώσει αναπτήρα.

Μετά τις στιγμές έντασης που παρατηρήθηκαν κατά την είσοδό της, μέσα και έξω από τις φυλακές, η 33χρονη ρώτησε για τα δικαιώματά της κι από τις πρώτες στιγμές έδειξε απόλυτα συνεργάσιμη.

Μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, η 33χρονη στέλνει νέα αιχμηρά μηνύματα, κυρίως για τον σύζυγό της, ζητάει να αποφυλακιστεί για να επισκεφθεί όπως λέει τα μνήματα των παιδιών της και επαναλαμβάνει πως είναι μια αθώα, που προφυλακίστηκε άδικα.

«Είμαι αθώα με αποδείξεις και είμαι στη φυλακή και άλλοι έξω κάνουν πάρτι», ισχυρίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η 33χρονη έδωσε εντολή να κατατεθεί αίτηση αποφυλάκισης από τους δικηγόρους της με τις πληροφορίες για τη πρακτική που φέρεται να έκανε ως νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο του Ρίου και την απόφαση για άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου της, να δίνουν τις τελευταίες ώρες νέες προεκτάσεις.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών εμφανίζονται πλέον σίγουροι ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουν ακόμα περισσότερα στοιχεία για τη διαδρομή της κεταμίνης που σκότωσε την άτυχη Τζωρτζίνα.

Επί έξι μήνες έκανε πρακτική η 33χρονη
Στο μικροσκόπιο έχει μπει και η μαρτυρία που αναφέρει πως η 33χρονη δεν είχε απλές γνώσεις νοσηλευτικής όπως είχε ισχυριστεί στη τηλεοπτική της συνέντευξη, καθώς επί 6 μήνες, την έβλεπαν να κινείται στους διαδρόμους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο για να κάνει την πρακτική της.

Κάποιοι τώρα φέρονται να έχουν καταθέσει πως η 33χρονη κατηγορούμενη γνώριζε από φάρμακα και φαρμακευτικές ουσίες, τη στιγμή που εκείνη δήλωνε άγνοια.

Οι συνομιλίες και οι αναζητήσεις της 33χρονης στο διαδίκτυο αναμένεται να απασχολήσουν έντονα της επόμενες μέρες, με το νέο τρέιλερ της εκπομπής Φως στο Τούνελ, να δίνει μία πρόγευση.

Η πολύκροτη υπόθεση συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις, με την αγωνία να παραμένει σταθερά στο κόκκινο για ορισμένους και τις επόμενες μέρες, να χαρακτηρίζονται καθοριστικές για την συνολική έκβαση του απόλυτου θρίλερ.

Μάνος Δασκαλάκης: Ήταν υπόδειγμα μητέρας. Αδιάσειστα στοιχεία - Πισπιρίγκου: Στρέφεται εναντίον μου

Είναι πολύ δύσκολη στιγμή, δεν μπορώ να το πιστέψω, είμαι σοκαρισμένος. Τα στοιχεία όμως είναι αδιάσειστα σε βάρος της Ρούλας δήλωσε ο Μάνος Δασκαλάκης σε δημοσιογράφους βγαίνοντας από την Ευελπίδων, όπου δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η γυναίκα που μέχρι πρότινος στήριζα έχει κάνει κάτι τέτοιο. Είμαι σοκαρισμένος αλλά τα στοιχεία είναι αδιάσειστα

Μέχρι τώρα ήταν υπόδειγμα μητέρας, όταν ήμασταν μπροστά δεν έδινε καμία αφορμή. Περιμένουμε να λάμψει η αλήθεια για τα άλλα δύο παιδιά. Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν υποψίες για εγκληματική ενέργεια» τόνισε ο Μάνος Δασκαλάκης και διέψευσε ότι η μικρή Τζωρτζίνα είχε κακοποιηθεί.

Η απάντηση για κακοποίηση και η σπιτονοικυρά

Ο Μάνος Δασκαλάκης απάντησε και στις κατηγορίες της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου περί κακοποίησης της σύζυγου του και της 9χρονης κόρης τους. «Δεν ισχύουν τα περί κακοποίησης. Είχε έρθει η κοινωνική υπηρεσία μετά από κλήση και αυτοί ξέρουν τι έχει γίνει» ενώ σχετικά με την Τζωρτζίνα είπε πως «το παιδί πήγε στο Καραμανδάνειο με κάτι δερματικό».

Ο ίδιος εμφανίστηκε πρόθυμος να καταθέσει και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας επισημαίνοντας ότι «μέχρι τώρα είχαμε δύο ιατροδικαστικές αποφάσεις που δεν μας είχαν δείξει καμία εγκληματική ενέργεια και με αυτά πορευόμασταν». Σε νέα ερώτηση για τη Ρούλα Πισπιρίγκου απάντησε με νόημα ότι «ήταν υπόδειγμα μητέρας όταν ήμασταν όλοι μπροστά στα παιδιά».

Αναφέρθηκε, επίσης, και στις συνθήκες θανάτου της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού στην Πάτρα περιοριζόμενος να πει πως«είμαστε ευχαριστημένοι με την έρευνα» ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν μας ενδιαφέρει το αίτημα διαζυγίου, μας ενδιαφέρει η αλήθεια για τα παιδιά».

Σε ερώτηση για την επικοινωνία με τη σύζυγό του, απάντησε ότι αυτό συνέβη την πρώτη ημέρα της προφυλάκισής της ενώ έκτοτε δεν έχει απαντήσει σε καμία τέτοια κλήση. «Δεν έχω να πω κάτι στη σύζυγό μου» κατέληξε.

Ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη εξήγησε γιατί ο σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου θα υπερασπιστεί την κατηγορία της δολοφονίας της κόρης του, Τζωρτζίνας
Το σκεπτικό πίσω από το οποίο βρίσκεται η απόφαση του Μάνου Δασκαλάκη να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης κόρης του Τζωρτζίνας από την σύζυγό του και μητέρα του κοριτσιού, Ρούλα Πισπιρίγκου, ανέλυσε ο δικηγόρος του, Δημήτρης Καράμπελας.

«Σε συνδυασμό με τα δείγματα των τοξικολογικών εξετάσεων οι εμπειρότατοι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε θάνατο με λήψη κεταμίνης Τα συμπεράσματα αυτά των προανακριτικών αρχών επιβεβαίωσαν ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια τόσο σε πρώτο χρόνο με την έκδοση του εντάλματος σύλληψης όσο και σε δεύτερο χρόνο με την προφυλάκιση της κατηγορούμενης. Ο εντολέας μου μετά το αρχικό σοκ είναι πεπεισμένος ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια πίσω από την οποία είναι η κατηγορούμενη» είπε αρχικά ο κ. Καράμπελας.

Όπως σημείωσε «πρόκειται για μια στυγνή δολοφονία που τελέστηκε σε απόλυτα ήρεμη ψυχική κατάσταση και με μεθοδικότητα αν λάβουμε υπόψη ότι είχαν προηγηθεί άλλες πέντε απόπειρες, όπως αναφέρεται στη δικογραφία για την οποία σήμερα ενημερωθήκαμε»

«Με τα δεδομένα αυτά δηλώσαμε ότι στην ποινική διαδικασία ο κ. Μάνος Δασκαλάκης υπόστηρίζει αυτή την κατηγορία για να δικαιωθεί η μνήμη της Τζωρτζίνας και σαν ελάχιστο φόρος τιμής στη μνήμη της» πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Ο κ. Καράμπελας αναφέρθηκε, τέλος, και στην έρευνα για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, την Ίριδα και τη Μαλένα η οποία είναι σε εξέλιξη από δύο ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς σημειώνοντας ότι «ο εντολέας μου περιμένει τα αποτελέσματα για το αν ο θάνατος που μέχρι τώρα είναι πεπεισμένος ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»

Πισπιρίγκου για Μάνο Δασκαλάκη: «Στρέφεται εναντίον μου, μέχρι χθες έλεγε άλλα»

«Λυπάμαι αισθάνομαι απογοήτευση και τίποτε άλλο. Με παρατάει και στρέφεται εναντίον μου, ενώ εγώ κατηγορούμαι άδικα. Μέχρι χθες έλεγε άλλα».

Αυτό  δήλωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφορικά με την στάση του εν διαστάσει συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη 

Δικηγόρος Πισπιρίγκου: Ο Μάνος Δασκαλάκης δηλώνει αδιάσειστα τα στοιχεία, ενώ δεν έχει πάρει τη δικογραφία

Η υπόθεση με τον θανάτους των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας έχει πάρει το δρόμο των αποκαλύψεων.

Η 33χρονη μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου έχει προφυλακιστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης κόρη της Τζωρτζίνας

Ο  δικηγόρος της Οθωνας Παπαδόπουλος μιλώντας  στην εκπομπή T-Live με την Τατιάνα Στεφανίδου  αναφέρθηκε στην πελάτισσά  Ρούλα Πισπιρίγκου:

«Η εντολέας μου δήλωσε ότι δεν έχει να καταλογίσει τίποτα στον κ. Δασκαλάκη. Δηλώνει την έκπληξή της για την μεταστροφή της συμπεριφοράς του, η οποία είναι ξαφνική και αδικαιολόγητη. Θεωρεί ότι όλα αυτά γίνονται για το «φαίνεσθαι». Δηλώνει ότι κατηγορείται άδικα από αυτούς που δεν τη γνωρίζουν, ενώ από την πρώτη στιγμή δηλώνει την αθωότητά της. Την κατηγορεί μέχρι και ο σύζυγός της, ο οποίος έπρεπε να της συμπαραστέκεται ηθικά. Δηλώνει την έκπληξη και την απογοήτευσή της.

Ο πρώην σύζυγος της δηλώνει ότι τα στοιχεία είναι αδιάσειστα, ενώ δεν έχει πάρει καν τη δικογραφία. Αρνείται ότι χορήγησε την κεταμίνη στην μικρή Τζωρτζίνα. Θεωρεί ότι είναι ιατρικό λάθος. Η Ρούλα Πισπιρίγκου δέχεται κοινωνική κατακραυγή.

Η ψυχολογική κατάστασή της είναι άσχημη, στερείται της ελευθερίας της, είναι φορτωμένη ψυχολογικά και για τον χαμό των τριών παιδιών της. Είναι μια οικογένεια που έχει διαλυθεί. Είναι φυσιολογικό η ψυχολογική κατάστασή της να είναι άθλια. Δεν θα σταματήσει να φωνάζει ότι είναι αθώα. Μάχεται για να αποδείξει την αθωότητά της».

Με πληροφορίες από το megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα