Πάτρα: Πώς μπορεί να αυξηθεί η τιμή της τροπονίνης που βρέθηκε αυξημένη στην Τζωρτζίνα

Πάτρα: Πώς μπορεί να αυξηθεί η τιμή της τροπονίνης που βρέθηκε αυξημένη στην Τζωρτζίνα

Η υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας συνεχίζει να προκαλεί το πανελλήνιο ενδιαφέρον με τις νέες αποκαλύψεις που έρχονται καθημερινά στο φως

Χθες, αποκαλύφθηκε πως στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, βρέθηκε η ουσία τροπονίνη σε επίπεδα πολύ πιο πάνω από τα κανονικά.

 Τροπονίνη: Τι μπορεί να προκαλέσει την αύξηση της τιμής της
Όπως είπε στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα ο καρδιολόγος – αρρυθμιολόγος Π. Ιωαννίδης, η τροπονίνη είναι μια πρωτεΐνη του οργανισμού που εκκρίνεται όταν η καρδιά βρεθεί σε κατάσταση στρες. 

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, η αύξηση της τροπονίνης, μπορεί να προκληθεί από τη χορήγηση κάποιου φαρμάκου σε μεγαλύτερη από την ενδεδειγμένη ποσότητα, σε περίπτωση, εμφράγματος του μυοκαρδίου, πιθανόν και από κάποια λοίμωξη, όπως κοξάκι ή covid.
 Όμως ο κ. Ιωαννίδης ξεκαθάρισε πως η αύξηση της τροπονίνης μπορεί να προκληθεί για παράδειγμα αν κάποιος φράξει τις αεροφόρους οδούς του ατόμου, στο οποίο καταγράφηκε η αύξηση αυτή, όταν με απλά λόγια υπάρξει πτώση του οξυγόνου. 

Πάτρα: Τα συμπτώματα της Τζωρτζίνας πριν φύγει από τη ζωή
H Τζωρτζίνα, όπως είπε ο Γιώργος Σόμπολος, μπήκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στις 19 Ιανουαρίου 2022 με σπασμούς. Υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις εκείνη τη μέρα, αλλά δεν έγινε μέτρηση για τροπονίνη. 

Αντίθετα στις 21 Ιανουαρίου 2022, οπότε και έφυγε από τη ζωή το παιδί, εμφάνισε τρία επεισόδια με αποκορεσμό, ταχυπαλμία μικρής διάρκειας, βραδυκαρδία, περιστοματική κυάνωση και ωχροπία. 

Εκείνη τη μέρα και συγκεκριμένα στις 02:43 υπεβλήθη σε αιματολογικές εξετάσεις και μέτρηση τροπονίνης, η οποία βρέθηκε στο 485,30, όταν η φυσιολογική τιμή είναι από 0 – 15. Δώδεκα ώρες περίπου μετά, στις 15:51 η τροπονίνη είχε πέσει στο 169,50, αν και παρέμενε σε υψηλά επίπεδα. 

Η εικόνα αυτή, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Γ. Λέων δείχνει ξεκάθαρα πτώση οξυγόνου και αυτό που μένει τώρα να αποδειχθεί είναι τι προκάλεσε την πτώση αυτή. Ο ίδιος, ο οποίος είναι πεπεισμένος πως οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας προκλήθηκαν από ασφυξία, εξήγησε στην εκπομπή πως και ο ασφυκτικός θάνατος είναι ένα ενδεχόμενο που προκαλεί πτώση οξυγόνου. 

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί δεν αντιμετώπιζε κάποιο παθολογικό πρόβλημα, όπως προκύπτει από τις ιστολογικές εξετάσεις, επομένως δεν έπασχε από κάποια λοίμωξη που θα οδηγούσε σε αύξηση της τροπονίνης.

Εξάλλου, όπως εξήγησε και ο κ. Ιωαννίδης, η πτώση της τιμής της τροπονίνης μέσα σε δώδεκα ώρες δείχνει ότι το πρόβλημα που υπήρξε έχει αρχίσει να αποκαθίσταται, κάτι που δε θα μπορούσε να συμβεί τόσο σύντομα σε περίπτωση λοίμωξης. 

Πάτρα: Η έκπληξη του παθολογοανατόμου βλέποντας την καρδιά της Τζωρτζίνας
Εντύπωση προκαλούν και τα ευρήματα του παθολογοανατόμου που εξέτασε τα όργανα της μικρής Τζωρτζίνας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ρούλας Κουσκουρή, εξέτασε το ήπαρ, την καρδιά και τον εγκέφαλο, χωρίς να του παραδοθεί κάποια κλινική εξέταση του παιδιού. 

Ο κ. Θεοχάρης φέρεται να έχει εντοπίσει κάποια ευρήματα στο συκώτι, ενώ ελέγχοντας την καρδιά του κοριτσιού έμεινε έκπληκτος, καθώς δε διαπίστωσε κανένα απολύτως πρόβλημα και απόρησε με την τοποθέτηση του απινιδωτή. 

Πάτρα: Τι ισχυρίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας – “Έχω χάσει τον ύπνο μου”

Η μητέρα των τριών παιδιών στην Πάτρα που έχασαν αιφνίδια και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες τη ζωή τους μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών ετών, έδωσε την δική της απάντηση για την αυξημένη τροπονίνη στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας του μεγαλύτερου παιδιού που έφυγε τελευταίο από τη ζωή

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε νωρίτερα σήμερα ο ΑΝΤ1, επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας “Πελοπόννησος” εντοπίστηκε η ουσία τροπονίνη – που είναι στην καρδιά του κάθε ανθρώπου- να βρίσκεται στα… ύψη στην Τζωρτζίνα. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η ένδειξη της τροπονίνης στην Τζωρτζίνα αντί για 15 είναι 418.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, επικοινώνησε με την εκπομπή “Το Πρωινό” και σχολίασε τις σχετικές πληροφορίες.

Δηλώνοντας ότι υποψιάζεται πως πρόκειται για φάρμακο της αγωγής που λάμβανε η 9χρονη κόρη της. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, αυτό το φάρμακο άλλαξε στην Αθήνα μετά την διακομιδή του κοριτσιού από την Πάτρα. Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν είναι η ίδια γιατρός και δεν μπορεί να ξέρει τι έχει γίνει, όπως και ότι η άτυχη Τζωρτζίνα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της εκπομπής, η Ρούλα της είπε πως παρακολουθεί τις εκπομπές στην τηλεόραση και βλέπει τι γίνεται. Δεν είναι ήρεμη και έχει χάσει τον ύπνο της, τον οποίο εύχεται να τον ξαναβρεί, μεταδόθηκε στην εκπομπή και είναι αναστατωμένη. Τονίζει, επιπλέον, πως σύντομα θα φανεί η αλήθεια.

Πάτρα: Νέα ανάρτηση του ιατροδικαστή Λέων για το θάνατο της Μαλένας - Το εύρημα καταγράφεται συμβατό με ασφυξία

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα