Δολοφονία Άλκη: Προφυλακίστηκε ο 19χρονος που είχε διαφύγει. Αρνείται την εμπλοκή του ο Ντίνος

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακίστηκε ο 19χρονος που είχε διαφύγει. Αρνείται την εμπλοκή του ο Ντίνος

Όπως ισχυρίστηκε ο 19χρονος διέφυγε στην Αλβανία από φόβο, ενώ υποστηρίζει πως δεν είχε ενεργό ρόλο στην επίθεση.
Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε εχθές ο 19χρονος νεαρός που είχε διαφύγει στην Αλβανία αμέσως μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο Άλκης Καμπανός. Ο 19χρονος υποστήριξε στον ανακριτή ότι δεν είχε άμεση εμπλοκή με την δολοφονία και πως διέφυγε στην Αλβανία διότι φοβήθηκε. Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλακισή του.

«Δεν είχα ουσιώδη ρόλο. ΚΑτεδίωξα έναν από τους πέντε,ο οποίος διέφυγε και δεν χτύπησα κανέναν.Συγνώμη που βρέθηκα στον τόπο αλλά δεν έκανα πράξεις», δήλωσε ο 19χρονος.

Αρνείται την εμπλοκή του ο «Ντίνος»
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται και ο τελευταίος εμπλεκόμενος για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη ένας 22χρονος ελληνικής καταγωγής γνωστός ως «Ντίνος». Πρόκειται για το 12ο άτομο που συμμετείχε στην επίθεση και είναι ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι δράστες που είχαν στην κατοχή τους,το δρεπάνι αλλα και μαχαίρια. Σύμφωνα με την οικογένειά του δεν είχε καμία εμπλοκή στο επεισόδιο.

«Του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, τρία άτομα, τα δύο άγνωστα του, στη Χαριλάου. Δεν γνώριζε ότι οι συγκατηγορούμενοι του, μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα. Στο επεισόδιο δεν συμμετείχε κατά κανένα τρόπο», δηλώνει η οικογένεια του 22χρονου.

Στην πρώτη του δήλωση μετά τη δολοφονία του Άλκη, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης μίλησε για στυγνούς εγκληματίες οι οποίοι, όπως λέει, δεν είχαν και ποτέ δεν θα μπορούσαν να έχουν καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ και την ιστορία του.

Την ίδια ώρα πάντως, μήνυση κατά του διοικητικου συμβουλίου του ΠΑΟΚ για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας μετά από ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του υπεύθυνου επικοινωνίας της ομάδας εναντίον του. Ο γνωστός ποινικολόγος ζητά αποζημείωση 100.000 ευρώ από κάθε μέλος της διοίκησης.

«Για κάθε λέξη και για κάθε παράνομη πράξη που κάνετε εις βάρος μου (μηνύσεις, αγωγές, αναφορές και χυδαίες ανακοινώσεις του εκπροσώπου Τύπου) θα σας οδηγώ στα δικαστήρια μέχρι να πατήσετε ασπρόμαυρο χιόνι», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για  την οπαδική βία, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται αυστηροποίηση των ποινών, αυστηρός έλεγχος στις λέσχες φιλάθλων, αλλά και είσοδο των οργανομένων φιλάθλων στα γήπεδα με εισιτήριο διαρκείας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα