Κούγιας: Πολύ σημαντική εξέλιξη η σύλληψη των 10 – Το διεθνές ένταλμα για την Αλβανία δεν έχει καμία ισχύ

Κούγιας: Πολύ σημαντική εξέλιξη η σύλληψη των 10 – Το διεθνές ένταλμα για την Αλβανία δεν έχει καμία ισχύ

Αναζητούνται ακόμη δύο άτομα
«Έχουν συλληφθεί δέκα πρόσωπα και καταζητούνται δύο αν δεν κάνω λάθος. Αν πραγματικά υπάρχουν στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι τα δέκα αυτά πρόσωπα έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία εις βάρος του Αλκιβιάδη και της απόπειρας αυτοκτονίας εις βάρος των άλλων δύο προσώπων, είναι πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη» επισήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονηθέντα 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, Αλέξης Κούγιας, αναφορικά με τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Βεβαίως έφυγε ένας και δεν πρόκειται να εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα. Η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα ούτε έναν, ακόμα κι αν έχει σκοτώσει δέκα. Το διεθνές ένταλμα για την Αλβανία δεν έχει καμία ισχύ. Έχει ισχύ μόνο για την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ακόμα.

Στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα το πρωί οι εννέα συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του στην δολοφονική ενέδρα τα ξημερώματα της Τρίτης 1ης Φεβρουαρίου στην Χαριλάου. 
Ανάμεσά σε αυτούς που θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες είναι οι οκτώ που συνελήφθησαν την Κυριακή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων.

Πρόκειται για επτά Έλληνες κι έναν Αλβανό, ηλικίας 20 έως 23 ετών, η εμπλοκή των οποίων στο άγριο έγκλημα προέκυψε από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο ένατος κατηγορούμενος που θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας και θα λογοδοτήσει για τη δολοφονική επίθεση είναι ο 23χρονος ο οποίος είχε συλληφθεί ένα 24ωρο μετά το αιματηρό επεισόδιο. Διώκεται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

 
Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναζητεί δύο ακόμη πρόσωπα για εμπλοκή στην υπόθεση. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται 20χρονος Αλβανός για τον οποίο δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι διέφυγε στην πατρίδα του, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιωνόταν μέχρι το βράδυ της Κυριακής από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να κατηγορείται και για την άλλη επίθεση, μαζί με τον 23χρονο συμπατριώτη του, τον Μάρτιο του 2019, πάλι στη Χαριλάου.

Και πρώην ποδοσφαιριστής ανάμεσα στους συλληφθέντες
Εν τω μεταξύ, μεταξύ των 8 νεαρών που συνελήφθησαν την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, είναι και ένας πρώην ποδοσφαιριστής στην παιδική ομάδα του ΠΑΟΚ, υπάλληλος σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας υποδημάτων και οργανωμένος στη ΘΥΡΑ 4.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον οδηγό του δεύτερου μαύρου αυτοκινήτου, που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση και εντοπίστηκε κρυμμένο σε πάρκινγκ στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Μακεδονία, από τους 8 συλληφθέντες οι τέσσερις είναι νεαροί, σεσημασμένοι για επεισόδια οπαδικής βίας.

Βάσει πηγών από την αστυνομία οι τέσσερις από τους έξι συλληφθέντες είχαν ηγετικό ρόλο στην επίθεση αλλά και στη Θύρα 4, στο σύνδεσμο που ήταν μέλη όπως και ο 23χρονος.

 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η ΕΛΑΣ, όλοι τους ήταν παρόντες στη φονική επίθεση. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως στην επίθεση πήραν μέρος περίπου 12 άτομα τα οποία πήγαν στο σημείο με τέσσερα ΙΧ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα