Δολοφονία Άλκη: Αναζητείται 20χρονος ύποπτος - Η Αλβανία δεν θα τον εκδώσει

Δολοφονία Άλκη: Αναζητείται 20χρονος ύποπτος - Η Αλβανία δεν θα τον εκδώσει

Στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. μπήκε στο κάδρο και ένας 20χρονος, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στην Αλβανία. Μάλιστα, έσπευσε να φύγει από την Ελλάδα, περνώντας τα σύνορα, με προορισμό την πατρίδα του, περίπου δύο μέρες μετά τη δολοφονία του Άλκη.

Η Αστυνομία, τώρα αναζητεί τα ίχνη του 20χρονου φερόμενου ως συνεργού του 23χρονου στη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για σκληρό χούλιγκαν, φίλο του 23χρονου κατηγορούμενου, με τον οποίο ήταν συγκατηγορούμενοι για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης με μαχαίρι, σε οπαδούς του Άρη το 2019 κοντά στο γήπεδο Χαριλάου, υπόθεση που δεν έχει ακόμα εκδικαστεί. Από τότε, ο σύνδεσμος του ΠΑΟΚ στον οποίο φέρεται να ανήκε ο 23χρονος είχε μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

Αλέξης Κούγιας: Δεν θα τον εκδώσει η Αλβανία – Γνωστοί των ιδιοκτητών ομάδων οι συνδεσμίτες

Είμαι στο μαύρο σκοτάδι. Θα μάθω τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μόλις απολογηθεί ο δράστης που έχει συλληφθεί. Αν δε λάβω αντίγραφα της δικογραφίας δεν μπορώ να πω κάτι. Ακούω φήμες ότι έχουν εντοπίσει 6-7 άτομα ακόμα. Άλλοτε ακούω ότι συμμετείχαν 2 αυτοκίνητα στην επίθεση, άλλοτε 3. Χτες μου είπαν 4. Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία, δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο Mega.

Εγκληματική οργάνωση είναι οποιαδήποτε ένωση προσώπων άνω των τριών, που έχει μια διάρκεια και σκοπός της είναι να διαπράττουν εγκλήματα. Σε αυτές τις λέσχες οπαδών δε συγκεντρώνονται για να αλλάξουν ιδέες για τις ομάδες. Αυτοί που πλέον μαζεύονται εκεί μαζεύονται μόνο για το πώς θα οργανωθούν και θα φέρουν μαχαίρια και στειλιάρια, και πηγαίνουν στο γήπεδο και πουλούν ναρκωτικά σε παιδιά. Εξελίσσονται σε ομάδες που κάνουν εκβιασμό σε μαγαζιά και καταλήγουν να κάνουν εκβιασμούς και στην ίδια τη διοίκηση ζητώντας χρήματα και μετατρέπονται σε “security” των ομάδων, εξήγησε ο ίδιος.

«Δεν ασχολούμαι καθόλου με συνδέσμους. Αυτοί έχουν τον μανδύα του συνδέσμου και του οπαδού. Τα πρόσωπα αυτά, η ηγετική ομάδα που είναι 3-4, είναι πολύ γνωστά στο στενό περιβάλλον των ιδιοκτητών ομάδων. Δεν έχουν όλοι υγιές επαγγελματικό περιβάλλον. Κάποιοι έκαναν χρήματα με ακραίες εγκληματικές πράξεις, με λαθρεμπόριο πετρελαίου, ναρκωτικών, τσιγάρων. Δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες υγιείς», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Κούγιας.

«Αυτή η εγκληματική ομάδα, οι ιδιοκτήτες αλλά και πολλοί από αυτούς, έχουν διεισδύσει στην αστυνομία και έχουν διασυνδέσεις, το ίδιο και σε άλλους φορείς πολύ σημαντικούς. Για να φτάσουμε στο δικαστήριο πρέπει πρώτα να συλληφθούν οι δράστες. Με ενοχλεί που έκλεισε ουσιαστικά η υπόθεση. Έπιασαν τα όπλα εν κρυπτώ. Δικάστηκε ο 23χρονος στο αυτόφωρο, αλλά αυτός δεν είναι ο ιδιοκτήτης των όπλων», είπε ο ίδιος κλείνοντας.

 Σημειώνεται πως σε 36χρονο υπεύθυνο συνδέσμου οπαδών στη Θεσσαλονίκη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 4 μηνών με τριετή αναστολή για παράνομη οπλοκατοχή.

Δολοφονία Άλκη: Νέες αποκαλύψεις Κούγια για απειλητικά τηλεφωνήματα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα