Ψαλτοπούλου: Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσει η πανδημία είναι το εμβόλιο

Είχαμε κάνει τις δύο δόσεις, προσπαθούσαμε να κερδίσουμε την ελευθερία και όπως βλέπετε χρειάζεται και η τρίτη δόση και ένα μείγμα πολιτικών για να σταματήσει η επέλαση του ιού

Η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, μίλησε στο LIVE NEWS για την πορεία της πανδημίας και τα νέα περιοριστικά μέτρα που επανέρχονται σε χώρες της Ευρώπης.

Δυστυχώς, αυτή η εικόνα είναι πλέον σε όλη την Ευρώπη

«Εχθές και σήμερα έχουν ειπωθεί κάποιαα νέα μέτρα, επομένως πρέπει αν περιμένουμε 10 με 15 μέρες να δούμε την αποτελεσματικότητα αυτών. Προφανώς και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γίνονται κινήσεις ώστε όλοι μαζί συντονισμένοι να σταματήσει η πανδημία».

Σύμφωνα με την κ. Ψαλτοπούλου, οι αυξημένοι θάνατοι οφείλονται στους ανεμβολίαστους, οι οποίοι αυτή την στιγμή έχουν πολλαπλάσιο κίνδυνο να διασωληνωθούν και να πεθάνουν, καθώς και σε όσους δεν έχουν λάβει την τρίτη δόση, επειδή «χαλάρωσε» η ανοσία τους.

«Ο εμβολιασμός είναι ακόμα ο καλύτερος τρόπος να σταματήσει η πανδημία», είπε η κ. Ψαλτοπούλου και πρόσθεσε πως ο κορωνοϊός δεν θα φύγει από δίπλα μας και πρέπει να ελαχιστοποιηθούν τουλάχιστον οι θάνατοι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα