Αυτοαπογραφή πληθυσμού: Αυτό είναι το έντυπο που θα λάβουμε – Οδηγίες: Βήμα βήμα όσα πρέπει να κάνουμε

Αυτοαπογραφή πληθυσμού: Αυτό είναι το έντυπο που θα λάβουμε – Οδηγίες: Βήμα βήμα όσα πρέπει να κάνουμε

Ξεκίνησε ήδη η Απογραφή Πληθυσμού- Κατοικιών 2021, η οποία διενεργείται από την ΕΛΣΤΑΤ σε ολόκληρη τη χώρα, με ημερομηνία αναφοράς την 22α Οκτωβρίου.

Αυτές τις ημέρες στις κατοικίες ανά την επικράτεια, παραδίδεται από τους απογραφείς ένα έντυπο

Βήμα – βήμα η ηλεκτρονική απογραφή (αυτοαπογραφή)
Στη συνέχεια, εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη, στην οποία πρέπει να πληκτρολογήσετε στους κωδικούς taxis και να επιλέξετε Είσοδος». Κατόπιν, εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη, στην οποία επιλέγετε Αποστολή

ΕΛΣΤΑΤ-Στοιχεία Χρήστη από ΓΓΠΣ Σας ενημερώνουμε ότι για τον σκοπό της ηλεκτρονικής ταυτοποίησής σας, η εφαρμογή ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 2021 θα αποκτήσει πρόσβαση στα βασικά στοιχεία Μητρώου (ΑΦΜ, Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, Έτος Γέννησης) που παρέχονται από το φορολογικό μητρώο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, που διαχειρίζεται η Α.Α.∆.Ε. ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΠΙΝΑΚΑ.

Στο συγκεκριμένο πίνακα υπάρχουν οι επιλογές Συνέχεια στην εφαρμογή αν θέλετε να συνεχίσετε στη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου απογραφής και «Έξοδος» αν θέλετε να εξέλθετε από την εφαρμογή.

Αφού επιλέξετε «Συνέχεια στην εφαρμογή», εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη, στην οποία πρέπει να εισάγετε το μοναδικό «Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας που επιθυμείτε να αυτοαπογράψετε (για παράδειγμα την κατοικία της μόνιμης διαμονής σας) και επιλέγετε «Συνέχεια». Υπενθυμίζεται ότι αυτός ο μοναδικός «Κωδικός Απογραφής» αναγράφεται στον ειδικό χώρο της επιστολής που έχει διανεμηθεί από τον Απογραφέα της περιοχής όπου βρίσκεται η εν λόγω κατοικία.

Στη συνέχεια, εμφανίζονται προ-συμπληρωμένα τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά και ο όροφος στον οποίο βρίσκεται η απογραφόμενη κατοικία. Ενδεικτικά, παρατίθεται η παρακάτω οθόνη.

Αν συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, επιλέγετε «Έγκριση». Αν διαφωνείτε με κάτι από τα αναγραφόμενα, επιλέγετε «Απόρριψη». Σε περίπτωση απόρριψης εμφανίζεται η ακόλουθη οθόνη, στην οποία πρέπει να επιλέξετε την αιτία της απόρριψης.

Αν η αιτία της απόρριψης είναι «Δεν συμφωνεί ο όροφος», έχετε τη δυνατότητα να τον διορθώσετε επιλέγοντάς τον από τη λίστα στην εμφανιζόμενη οθόνη:

διαβάστε αναλυτικά και δείτε οδηγίες στο βίντεο στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα