Περίεργη η εξαφάνιση του μηχανολόγου από την Ηλεία. Χάθηκε μετά από ιατρικό ραντεβού

Αγωνία για τον μηχανολόγο μηχανικό που ήρθε από την Ηλεία στην Αθήνα να επισκεφτεί έναν γιατρό και τον κατάπιε το σκοτάδι της πόλης…

Ο ναυτικός σε τάνκερ Διονύσης Καλογερόπουλος 41 χρόνων, πήγε κανονικά στο προγραμματισμένο ραντεβού του και λίγο μετά εξαφανίστηκε.

Ήταν 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου όταν το κινητό του εξέπεμψε για τελευταία φορά από το κέντρο της Αθήνας. Λίγο πριν είχε επικοινωνήσει με μία φίλη του λέγοντάς της πως θα πήγαινε σπίτι της για να διανυκτερεύσει, αλλά ποτέ δεν έφτασε.

Η αδελφή του που τον περίμενε στο ΚΤΕΛ στη Ζαχάρω όπου μένουν, διαπίστωσε ότι δεν είχε επιβιβαστεί στο λεωφορείο από την Αθήνα, όπως της είχε πει. Το πρωί της ίδιας ημέρας είχε αναχωρήσει από τη Ζαχάρω με λεωφορείο του ΚΤΕΛ για την πρωτεύουσα.

Χρησιμοποίησε λεωφορείο γιατί το αυτοκίνητό του καταστράφηκε σ’ ένα σοβαρό τροχαίο που είχε δύο εβδομάδες πριν από την εξαφάνισή του. Σώθηκε από θαύμα, βγαίνοντας από την πόρτα του συνοδηγού.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής τηλεθεατής έστειλε ένα οπτικό ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας, που δείχνει έναν άνδρα με κοινά στοιχεία, να κατεβαίνει από λεωφορείο στην Αθήνα. Η αδελφή του Διονύση Καλογερόπουλου επιβεβαίωσε πως πρόκειται για τον ίδιο. Η κάμερα τον κατέγραψε την ίδια ημέρα που χάθηκε.

Ο αδελφός μου έφυγε με λεωφορείο από τη Ζαχάρω, όπου είναι η μόνιμη κατοικία μας, για την Αθήνα για να επισκεφτεί ένα γιατρό, καθώς αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Έφυγε με το πρωινό λεωφορείο και θα επέστρεφε αργότερα την ίδια ημέρα. Μιλήσαμε γύρω στις 15:00 και μου είπε ότι βρισκόταν εδώ στο ΚΤΕΛ για να πάρει το λεωφορείο της επιστροφής. Αυτή ήταν και η τελευταία επικοινωνία που είχαμε. Τον περίμενα για να τον παραλάβω από τα ΚΤΕΛ στη Ζαχάρω, αλλά δεν έφτασε ποτέ

Επικοινώνησα με τον γιατρό του και μου είπε πως πήγε στο ραντεβού. Μετά χάθηκαν τα ίχνη του. Όποιος έχει δει κάτι και μπορεί, ας μας βοηθήσει και θα του είμαι ευγνώμων. Μιλάμε για έναν νέο άνθρωπο. Είναι ότι πιο σημαντικό έχω. Για μένα ο Διονύσης είναι το δώρο του Θεού στη ζωή μου

Η αδελφή του με πόνο ψυχής συγκέντρωσε τις δυνάμεις της και ήρθε στην Αθήνα να βρει την άκρη σε αυτή την περίεργη εξαφάνιση.

«Έχουμε μεγάλη αγωνία για το που μπορεί να είναι και τι κάνει, εάν είναι καλά. Περνάμε πολύ δύσκολα. Εδώ που έχουμε φτάσει, κάνουμε πολλά σενάρια και πάει ο νους μας στο κακό. Φοβάμαι μήπως κινδυνεύει, μήπως χρειάζεται τη βοήθειά μας και δεν μπορούμε να του την προσφέρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το τελευταίο στίγμα του κινητού του αγνοούμενου ναυτικού καταγράφηκε την ημέρα της εξαφάνισης στις 19:00 το απόγευμα από το κέντρο της Αθήνας.

«Κάλεσα μία φίλη του και έμαθα πως της είχε στείλει μήνυμα ότι θα έμενε σ’ αυτήν το βράδυ, αλλά δεν πήγε ποτέ. Δύο ημέρες μετά πληροφορήθηκα ότι είχε μιλήσει και μ’ έναν άλλο φίλο του στις 17:00 το απόγευμα της ημέρας που χάθηκε και του ανέφερε ότι θα πήγαινε κάποια στιγμή στη Θεσσαλονίκη για την αγορά ενός αυτοκινήτου. Πράγματι είχαμε κανονίσει να πάμε μαζί την επόμενη Δευτέρα», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε και το λόγο που ο αγνοούμενος ήθελε να αγοράσει καινούργιο αμάξι.

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μίλησε με τη φίλη του αγνοούμενου, που φαίνεται ότι ήταν και η τελευταία που επικοινώνησε μαζί του.
Η ίδια σοκαρισμένη περιγράφει στο δημοσιογράφο της εκπομπής τα όσα εκτυλίχθηκαν εκείνη την ημέρα.

«Στις 16:30 την ημέρα που εξαφανίστηκε, μου έστειλε μήνυμα για να τον φιλοξενήσω σπίτι μου. Του είπα πως θα τελείωνα μία δουλειά που είχα στις 22:00 το βράδυ και κανονίσαμε να βρεθούμε εκείνη την ώρα. Του έστειλα γύρω στις 22:30 μήνυμα, αλλά δε μου απάντησε. Δεν ανησύχησα γιατί σκέφτηκα πως θα είχε πάει να μείνει σε κάποιον άλλο φίλο του» σημείωσε.

«Την επόμενη ημέρα άρχισα να ανησυχώ γιατί μίλησα με την αδελφή του και μου είπε πως δεν είχε νέα του για πάνω από 24 ώρες. Μετά κάλεσα έναν κοινό μας φίλο, αλλά δεν είχε ιδέα, καθώς είχαν μέρες να μιλήσουν. Φαίνεται πως εγώ ήμουν η τελευταία που ήρθε σε επαφή μαζί του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια εξέφρασε την πεποίθηση πως κάτι κακό πρέπει να του έχει συμβεί, γιατί εάν ήταν οτιδήποτε άλλο, θα την είχε ενημερώσει.

«Είμαι σίγουρη ότι κάτι κακό έχει συμβεί. Ότι κι αν ήταν, εμένα θα μου το έλεγε. Πρέπει να ανησυχούμε γιατί μιλάμε για ένα πολύ καλό και ευφυέστατο άνθρωπο. Τι να πω κι εγώ, προσπαθώ να είμαι ψύχραιμη, αλλά ανησυχώ», κατέληξε.

«Σχεδόν δύο εβδομάδες πριν την εξαφάνιση είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα και επέζησε από θαύμα. Το όχημα έφερε τούμπες και βγήκε από την πόρτα του συνοδηγού. Πραγματικά έχω συγκινηθεί πολύ από το ενδιαφέρον του κόσμου, γιατί υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που τον αγαπούν και ανησυχούν πάρα πολύ γι’ αυτόν. Ό,τι και να συμβαίνει, θέλω να τον βρω», κατέληξε συναισθηματικά φορτισμένη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Διαβάστε ακόμα

Δείτε ακόμα