Κορονοϊός - Καμπανάκι ειδικών: Πόρτα-πόρτα οι εμβολιασμοί - Ακόμη και 5000 κρούσματα τον Νοέμβριο

Πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιάσουμε τους άνω των 80, ένα 30% αυτών είναι ανεμβολίαστοι. Μέσο όρο το Νοέμβριο  θα δούμε να καταγράφονται 4,5 χιλιάδες κρούσματα

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης έκρουσε καμπανάκι, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Καλημέρα

Ο ίδιος πρότεινε να εντοπιστούν με τα στοιχεία τους και να σταλούν στα σπίτια τους γιατροί ώστε να συζητήσουν μαζί τους και να δουν τι τους έχει κάνει να μην εμβολιαστούν.

Επεσήμανε  επίσης την ανάγκη όλοι όσοι είναι άνω των 50  να πραγματοποιήσουν την τρίτη εμβολιαστική δόση. Μετά από 7-8 μήνες είναι επίνοσοι

Εκτίμησε επίσης ότι ανά μέσο όρο το Νοέμβριο  θα δούμε να καταγράφονται 4,5 χιλιάδες κρούσματα και παράλληλα οι νεκροί θα παραμείνουν σταθερά πάνω από τους 30

Εάν σαν κοινωνία θέλουμε να μην χάσουμε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους εμβολιάσουμε

Σαρηγιάννης: Ακόμα και 5.000 κρούσματα την ημέρα.

Υπέρ της ενημέρωσης για τον εμβολιασμό πόρτα - πόρτα τάσσεται ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στν πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1:

"Θα ήθελα να κάνω μια έκκληση σε όλους: δεν χρειάζεται να φοβηθούμε όταν φθάσουμε τα 10.000 κρούσματα ημερισίως. Αν φθάσουμε εκεί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα εμβολιαστούμε" είπε και έκρουσε δε τον κώδωνα κινδύνου για άνοδο των κρουσμάτων ακόμα και στα 5.000 την ημέρα.

Σύμφωνη με την ενημέρωση για τον εμβολιασμό με τη μέθοδο πόρτα - πόρτα δηλώνη και η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, τονίζοντας ότι αυτή η εκστρατεία πρέπει να επικεντρωθεί σε ομάδες που δεν έχουν προσεγγίσει, όπως οι Ρομά.

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται 30 ανεμβολίαστοι πολίτες, ενώ η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, σύμφωνα με τον Διευθυντή της κλινικής Covid του νοσοκομείου, Δ. Χλωρό.

"Τίποτα, όσο δραματικό κι αν είναι, δεν μας οδηγεί σε μια αναθεώρηση των απόψεων και των στάσεων για τη ζωή και τον τρόπο που ζούμε. Κανείς από πλευρά του δεν κάνει το καθήκον του, ούτε οι ανεμβολίαστοι, ούτε οι εμβολιασμένοι, ούτε το κράτος" πρόσθεσε ο κ. Χλωρός μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Πρωινοί Τύποι".

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι μια ασθενής 43 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, κατέληξε στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ ένας 20χρονος ανεμβολίαστος έχασε επίσης τη ζωή του ενώ δεν αντιμετώπιζε άλλα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα