Σοκαριστικό ατύχημα σε αγώνα ΜotoCross. Στην εντατική ένας 16χρονος κι ένας 27χρονος

Είναι η στιγμή της εκκίνησης του αγώνα motocross στα Γιαννιτσά. Ένα λεπτό αργότερα, στην επόμενη στροφή οι θεατές και οι οδηγοί του αγώνα παγώνουν.
Ένας 16χρονος οδηγός μηχανής χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στην προστατευτική περίφραξη και σε κολόνα που χτυπά έναν 27χρονο και έναν 16χρονο.

Τα δυο παιδιά μεταφέρονται σε σοβαρή κατάσταση αρχικά στο νοσοκομείο Γιαννιτσών , και στη συνεχεία με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υποβάλλονται και οι δυο σε χειρουργική επέμβαση.

Τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμα για τους τραυματίες, που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ο 27χρονος τραυματίας είναι οδηγός MotoCross γνωστός στην περιοχή και την ώρα του ατυχήματος στα Γιαννιτσά προετοιμαζόταν για να μπει στον αγώνα και σύμφωνα με μαρτυρίες δεν είχε φορέσει το κράνος του. Ο 16χρονος ανήκει στην ομάδα τεχνικού τμήματος.

Για το σοκαριστικό ατύχημα συνελήφθησαν τόσο ο 16χρονος οδηγός της μηχανής που έπεσε στο πλήθος και ο 60χρονος υπεύθυνος για την ασφάλεια του αγώνα. Και οι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα μετά τη σύλληψή τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Προανάκριση για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος αλλά και τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Πέλλας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα