Πήλιο: Σε 72 ώρες έριξε όσο νερό πέφτει στην Αθήνα σε 2 χρόνια

Πήλιο: Σε 72 ώρες έριξε όσο νερό πέφτει στην Αθήνα σε 2 χρόνια

Σε πολλές περιοχές της χώρας, πέρα από τη βόρεια Εύβοια, παρουσιάστηκαν προβλήματα, όπως στη Λάρισα και στο Πήλιο.

Η κακοκαιρία Αθηνά σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της. Βράχοι καταπλάκωσαν σπίτια και αυτοκίνητα, οι δρόμοι άνοιξαν στα δύο.

Οι εικόνες από περιοχές του Πηλίου είναι ενδεικτικές των καταστροφών που προκλήθηκαν. Μέσα σε 72 ώρες έβρεξε όσο βρέχει σε 2 χρόνια στην Αθήνα.

Με μπουλντόζες και ερπυστριοφόρα μηχανήματα οι τοπικές Αρχές επιχειρούν να ανοίξουν τις οδικές αρτηρίες και να απομακρύνουν τα φερτά υλικά από τους δρόμους.

Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, ο Παναγιώτης Κουτσάφτης, δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, σημείωσε πως τρεις περιοχές θα κηρυχτούν σήμερα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Θα βγάλουμε σε έκτακτη ανάγκη τρεις περιοχές Μακρυρράχη, Ζαγορά, Ανήλιο. Τα σπίτια που έχουν πειραχτεί είναι 5 συνολικά. Έχουν πέσει μπάζα στις σκεπές τους, έχει παρασυρθεί η αυλή τους».

Άγρυπνοι πέρασαν τη νύχτα και οι κάτοικοι στα παράλια της Αγιάς στη Λάρισα.

Οι μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν σε μερικές ώρες είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν οδικές υποδομές, να κλείσουν δρόμοι, να πλημμυρίσουν σπίτια, ακόμη και αυτοκίνητα.

Τουλάχιστον 30 σπίτια πλημμύρισαν ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και στον παραλιακό δρόμο από Βελίκα προς Παλιουριά.

Στη Συκιά της Σιθωνίας στη Χαλκιδική ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε ήταν καταστροφικός. Σπίτια πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από το νερό και τη λάσπη, φερτές ύλες γέμισαν τους δρόμους.

Στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα