Λέκκας για σεισμό στο Ηράκλειο: Ήταν μεγαλύτερος από ότι περιμέναμε

Λέκκας για σεισμό στο Ηράκλειο: Ήταν μεγαλύτερος από ότι περιμέναμε

Ο κόσμος πρέπει να παραμείνει έξω από τα σπίτια, ιδίως σε όσα είναι παλιά.

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ ταρακούνησε το Ηράκλειο και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη.

Έχουμε έναν σεισμό μεγαλύτερο από ότι περιμέναμε τόνισε  ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας και πρόσθεσε ότι δεν έχουμε μεγάλες ζημιές, ούτε καταρρεύσεις

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επικοινώνησα και με τον κ. υπουργό, τον κ. Στυλιανίδη και το παρακολουθούμε

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, ο σεισμός ήταν ισχυρός και έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί, ενώ είπε ότι ο κόσμος πρέπει να παραμείνει έξω από τα σπίτια, ιδίως σε όσα είναι παλιά.

Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι της Κρήτης από τον ισχυρό σεισμό, μιλούν για πρωτόγνωρο περιστατικό.

Σοκαρισμένοι από το μέγεθος και την διάρκεια του σεισμού που έπληξε την Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο, είναι οι κάτοικοι του νησιού.

 Πληροφορίες του ethnos.gr, αναφέρουν κατάρρευση τρούλου εκκλησίας, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμό ατόμων που έκαναν εργασίες και για έναν ακόμα κύριο που βρισκόταν στο σπίτι του στον οικισμό Πατσιδερό. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης στο Ηράκλειο. Λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε και μετασεισμός στο ίδιο σημείο, αυτή τη φορά μεγέθους 3,8 Ρίχτερ και ένας τρίτος μετασεισμός μεγέθους 4,5 Ρίχτερ.  Κλειστός είναι ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία, λόγω κατολίσθησης. Αυτοκίνητο καταπλακώθηκε, χωρίς ωστόσο να έχει σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός στους επιβαίνοντες.

 
Σύμφωνα με το cretanews, στο Ηράκλειο επικρατεί πανικός με τον κόσμο να έχει βγει έξω από τα κτίρια. Πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιές στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, βράχους που έπεσαν σε δρόμους, αλλά και ένα κτίριο που έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από την ισχυρότατη δόνηση. Όπως δείχνουν φωτογραφίες που δημοσίευσε το τοπικό μέσο, έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές σε κτίρια στο Ηράκλειο. Ήδη οι γονείς έχουν ειδοποιηθεί για να παραλάβουν τα παιδιά τους από τα σχολεία.

Οι αναρτήσεις τους στα social media, μιλούν για πρωτόγνωρο περιστατικό που τους φόβισε όλους, αναγκάζοντας τους να βγουν στους δρόμους όπου αρκετοί είχαν γεμίσει με πέτρες

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα