Αντίστροφη μέτρηση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Πίεση στο σύστημα Υγείας

Αντίστροφη μέτρηση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Πίεση στο σύστημα Υγείας

Κρίσιμη θα είναι η επόμενη εβδομάδα, καθώς απομένουν λίγες ώρες για τη λήξη της προθεσμίας της κυβέρνησης προς τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.
Η επιδημιολογική εικόνα στα μέσα του Σεπτέμβρη θα καθορίσει και τις επόμενες αποφάσεις.

Το βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι ότι οι υγειονομικοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί την 1η Σεπτεμβρίου θα βγουν σε αναστολή και θα επιστρέψουν και την προκαταβολή του μισθού τους.

Από εκεί και πέρα, ήδη η πίεση στο σύστημα υγείας είναι έντονη. Αν ενταθεί περαιτέρω και αν ο ρυθμός των εμβολιασμών δεν αυξηθεί ώστε να καλυφθεί μέσα στον επόμενο βήμα το χαμένο έδαφος, είναι προφανές ότι θα πάμε σε επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Είναι γνωστό ότι στόχος είναι 1 εκ επιπλέον εμβολιασμοί και ήδη έχουν κλειστεί πάνω από 200.000 ραντεβού.

Αν πάντως κριθεί αναγκαίο το εμβόλιο να γίνει υποχρεωτικό και άλλες κατηγορίες πολιτών, θα αφορά εργαζόμενους στο δημόσιο που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο καθημερινά.

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων

Ακόμη μία ημέρα είχαμε με τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 3.000 και το εθνικό σύστημα να δέχεται πίεση και τις μονάδες εντατικής θεραπείας να γεμίζουν με ασθενείς covid.
Συγκεκριμένα χτες είχαμε 35 θανάτους με τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν να είναι 3.064, ενώ αυτή την στιγμή έχουμε 333 διασωληνωμένους ασθενείς.

Εμβόλια στις εκκλησίες
Με την Εκκλησία σύμμαχο, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Η αρχή γίνεται έξω από μεγάλους Ιερούς Ναούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου θα βρίσκονται κινητές μονάδες για όσους θελήσουν επί τόπου να λάβουν την πρώτη δόση των εμβολίων κατά του κορονοΪού

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου οι εμβολιασμοί θα γίνονται από Κινητές Ομάδες πρώτα στο λεκανοπέδιο και τη Θεσσαλονίκη και θα ακολουθήσει η Κρήτη, ενώ το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στους χώρους έξω από τις εκκλησίες με τη συνεργασία των ιερέων και της Ιεράς Συνόδου.

Ασφυκτική η πίεση στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού»
Οι κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός είναι σχεδόν πλήρεις, καθώς έχουν μείνει μόνο 3 διαθέσιμες κλίνες covid.

Το νοσοκομείο αναγκάστηκε να ανοίξει νέα πτέρυγα Covid με 25 νέες κλίνες.

Αξίζει να τονιστεί πως όσοι νοσηεύονται στον Ευαγγελισμό με κορωνοϊό είναι κατά 90% ανεμβολίαστοι.


 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα