Νέο ρεκόρ στην κατανάλωση ρεύματος. Που αναμένονται διακοπές

Νέο ρεκόρ στην κατανάλωση ρεύματος. Που αναμένονται διακοπές

Ρεκόρ κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σημειώθηκε εχθές στη χώρα μας καταρρίπτοντας το προηγούμενο της Παρασκευής 30 Ιουλίου.
Οι υψηλές θερμοκρασίες ώθησαν στην αύξηση της ζήτησης ρεύματος με αποτέλεσμα, και σύμφωνα με τα στοιχεία του ENTSO – E το μεσημέρι στις 13.00 – 14.00 να εκτοξευτεί το φορτίο στα 10.737 MW. Για περίπου επτά ώρες κινούταν σε επίπεδα άνω των 10.000 MW με όλες τις θερμικές μονάδες φυσικού αερίου και λιγνίτη να δουλεύουν στο φουλ για την κάλυψη των αναγκών ηλεκτροδότησης.

Το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε να σημειωθεί εδώ και 14 χρόνια, ήταν την περασμένη Παρασκευή στα 10.594 MW.

Νωρίτερα εχθές το πρωί στη διάρκεια σύσκεψης στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας απηύθυναν έκκληση προς τους πολίτες για αυτοσυγκράτηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ιδίως κατά τις ώρες 13.00 – 15.00 και 18.00 – 22.00.

Η πολιτική ηγεσία διαβεβαίωσε τους καταναλωτές για τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ποιες περιοχές θα «κοπεί» ο ηλεκτρισμός την Τρίτη - Δειτε ΕΔΩ
Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Τρίτη, από τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Η διακοπή γίνεται για λόγους συντήρησης του δικτύου και δεν έχει σχέση με την υπερφόρτωση του συστήματος λόγω του καύσωνα.

Στις περιοχές που θα κοπεί για λίγο το ρεύμα περιλαμβάνονται περιοχές στα Χανιά, τη Λακωνία, τη Χαλκιδική, την Κέρκυρα, τις Σέρρες, τη Σάμο, τα Κουφονήσια και τη Νάξο, την Καστοριά, την Κοζάνη, την Καβάλα, την Ηλεία, την Κάλυμνο, το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη και τη Βοιωτία.

Και στην Αττική

Διακοπές ρεύματος θα έχουμε σήμερα και στην Αττική και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας, τον Πειραιά και το Παλαιό Ψυχικό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO