Έρχονται αυστηρά μέτρα για τις κατασκηνώσεις. Τοπικά lockdown για τους ανεμβολίαστους

Προς αυστηροποίηση οδεύουν τα μέτρα για τις κατασκηνώσεις καθώς η η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αναμένεται να εισηγηθεί ένα πιο αυστηρό πλαίσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή θα εισηγηθεί την είσοδο σε κατασκηνώσεις μόνο με αρνητικό αποτέλεσμα PCR ή Rapid τεστ και όχι με self test που ισχύει σήμερα, ενώ κατά την παραμονή των κατασκηνωτών θα διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι.

Οι ανακοινώσεις σχετικά με το τι θα γίνει με τις κατασκηνώσεις αναμένονται σήμερα.

«Κόκκινος» συναγερμός για τα κρούσματα σε κατασκηνώσεις – Γονείς καταγγέλλουν συνωστισμό & ελλιπείς οδηγίες
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν αρκετά κρούσματα σε κατασκηνώσεις.

Συγκεκριμένα κρούσματα καταγράφηκαν στην κατασκήνωση του Λαυρίου, ανησυχία και στην Ηλεία όπου εντοπίστηκαν παιδιά θετικά στον ιό, που έρχονται να προστεθούν σε αυτά που ήδη είχαν εντοπιστεί σε Καπανδρίτι, Χαλκιδική, Σοφικό και Κρήτη.

Μια εβδομάδα πρόλαβαν να λειτουργήσουν οι παιδικές κατασκηνώσεις και ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα κορονoϊού σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 16 ετών. Έτσι μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί εστίες μετάδοσης σε κατασκηνώσεις στη Χαλκιδική, την Κρήτη, στο Καπανδρίτι, στο Σοφικό Κορινθίας, το Λαύριο και την Ηλεία.

Στις κατασκηνώσεις που εντοπίστηκαν τα κρούσματα ακολούθησε ιχνηλάτηση και εκκενώθηκαν οι χώροι που διέμεναν τα μικρά παιδιά, ενώ κάποιες κατασκηνώσεις ανέστειλαν την λειτουργία τους για 15 ημέρες.

Τοπικά lockdown για τους ανεμβολίαστους
Η κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειες της για το πρόγραμμα εμβολιασμού και στοχεύει να έχει εμβολιαστεί 1 εκατ. πολιτών μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για τοπικά lockdown για τους ανεμβολίαστους, εννοώντας ότι θα αυξηθούν οι περιορισμοί που θα έχουν για τις επισκέψεις τους σε άλλους ΄χώρους εκτός της εστίασης.

Στη δίνη της μετάλλαξης Δέλτα η Κρήτη
Στο κόκκινο η Κρήτη με το ιικό φορτίο στα λύματα να δείχνει πλήρη επικράτηση της μετάλλαξης δέλτα, την ίδια ώρα που η εμβολιαστική κάλυψη κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα με μόλις 1 στους 3 να έχει κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα