Γιατί δεν εμβολιάζονται οι νέοι;

Γιατί δεν εμβολιάζονται οι νέοι;

Η πολιτική αναλύτρια Μαριάννα Πυργιώτη έκανε τη δική της εκτίμηση σχετικά με το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών στην ηλικιακή ομάδα των νέων.

«Θα υπάρχει πάντοτε μία θλιβερή μειοψηφία όλων των ηλικιών, ιδεολογιών και κοινωνικοοικονομικών ομάδων που θα αρνούνται να λειτουργήσουν όπως η πλειοψηφία. Σε αυτή την περίπτωση, δηλαδή στην πανδημία, θα παίξει ρόλο. Επειδή η κυβέρνηση διαχειρίστηκε με καινοτόμο τρόπο τη διαδικασία του εμβολιασμού και των πιστοποιητικών, ελπίζω και εύχομαι ότι δεν θα έχουμε παρατράγουδα. Μια από τις αίτιες του μεγαλύτερου ποσοστού υπακοής και κοινωνικής ευθύνης οφείλεται στο ότι το κράτος σεβάστηκε τους πολίτες του και υγειονομικά, αλλά και ως προς τη σχέση κράτους – πολίτη».

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως οι νέοι παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς κινούνται περισσότερο, άρα η μετάδοση είναι μεγαλύτερη. «Οι νέοι είναι η ομάδα που έχει τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, γιατί δεν φοβάται και έχουν μία λογική αντισυστημική διάθεση», υποστήριξε και τόνισε πως η οικογένεια μπορεί να πείσει τα μέλη της να εμβολιαστούν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα