Στην Ίο κλιμάκια του ΕΟΔΥ για εντατικούς ελέγχους

Στην Ίο κλιμάκια του ΕΟΔΥ για εντατικούς ελέγχους

Για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Ίο, την οποία επισκέφθηκαν εκατοντάδες νέοι μετά το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων, και τον εντοπισμό κρουσμάτων μεταξύ τους μετά από πάρτι που έγιναν, μίλησε στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο ο δήμαρχος του νησιού, Γκίκας Γκίκας.

«Γύρω στις 2 και 3 Ιουλίου ήρθαν γύρω στα 1300 παιδιά μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις. Δυστυχώς από την πρώτη – δεύτερη μέρα της άφιξής τους, περίπου 10 παιδιά από αυτά άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα. Τώρα η εκδρομή έχει αποχωρίσει όλη από το νησί, ενώ αυτά τα παιδιά βρίσκονται ακόμα εδώ, σε καραντίνα που τελειώνει αύριο και θα επιστρέψουν επίσης», περιέγραψε ο κ. Γκίκας.

«Η Ίος έχει πάνω από 90% του πληθυσμού της εμβολιασμένο. Όλοι κάτοικοι του νησιού, αλλά και οι εργαζόμενοι που έχουν έρθει στο νησί έχουν εμβολιαστεί. Εχτές κάναμε 45 εμβόλια», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Από την προηγούμενη Δευτέρα για να πάει κάποιος σε νησί ή θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί ή να έχει κάνει rapid ή μοριακό τεστ, ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να έρθουν πάλι κρούσματα που να εκδηλωθούν στο νησί μας. Τα παιδιά που ήρθαν, ήρθαν με self-test, με το προηγούμενο καθεστώς. Τώρα με το rapid, το μοριακό ή τον εμβολιασμό, μπορεί να περιοριστεί αυτό. Στο νησί υπάρχει ένα πολύ οργανωμένοι κέντρο υγείας, και η συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ήταν άψογη. Στο νησί είναι συνεργείο του ΕΟΔΥ και κάνει ιχνηλάτηση. Κάνουμε κάλεσμα στον κόσμο και τους επισκέπτες μας να έρθουν στο δημαρχείο να πάρουν μέρος στον έλεγχο», κατέληξε ο κ. Γκίκας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα