Χαρδαλιάς : Σε τι οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων – Τριπλασιάστηκαν μέσα σε μία εβδομάδα

Χαρδαλιάς : Σε τι οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων – Τριπλασιάστηκαν μέσα σε μία εβδομάδα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε στην έκτακτη ενημέρωση για τον κορονοϊό πως μέσα σε μία εβδομάδα τα κρούσματα τριπλασιάστηκαν και εξήγηση πού οφείλεται η αυξητική τάση, έπειτα από τα στοιχεία της ινχηλάτησης.

«Ήδη από την περασμένη Δευτέρα 28 Ιουνίου βλέπουμε μια αλματώδη και ταχύτατη άνοδο των κρουσμάτων που σχεδόν έχουν τριπλασιαστεί», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Στη συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων από το Εθνικό Κέντρο Ανάλυσης Δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δείχνει ότι αυτά εντοπίζονται σε πολύ νεαρές ηλικίες και σχετίζονται κυρίως με δραστηριότητες διασκέδασης.

Οι μεγάλοι χώροι των κέντρων διασκέδασης, τα κλαμπ και τα μπαρ εμφανίζονται ως οι βασικοί χώροι υπερμετάδοσης του ιού. Προς το παρόν η αύξηση αυτή δεν συνοδεύεται και από σημαντική αύξηση νοσηλειών, ενώ οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι παραμένουν σε πτωτική πορεία».

Χαρδαλιάς: Σημαντική η πτώση στον μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων κορονοϊού
Ο κ. Χαρδαλιάς μεταξύ άλλων σημείωσε: «Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο 10ήμερο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, παρατηρείται σημαντική πτώση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων, ο οποίος πλέον αγγίζει τα 27 έτη. Ταυτόχρονη αύξηση έχει παρατηρηθεί και στα κρούσματα που ανήκουν σε συρροές, ενώ το 32% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αναφέρουν σαν πιθανή πηγή έκθεσης, συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο. Τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκαν εκατοντάδες κρούσματα τα οποία κατόπιν διερεύνησης εστιάζονται δυστυχώς σε χώρους διασκέδασης. Ενδεικτικά σας ενημερώνω ότι από τις σημερινές ανοικτές δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ στο Νότιο Τομέα Αθηνών -που σημειωτέον το 66% των κρουσμάτων είναι ηλικίας 15-24 ετών- και πιο συγκεκριμένα στους Δήμους Αλίμου και Γλυφάδας προέκυψε θετικότητα 6,1% και 8,4% αντίστοιχα.

Να τονιστεί ότι όσο ένα 40% των ενηλίκων παραμένει ανεμβολίαστο, η μετάλλαξη Δ απειλεί άμεσα και ευθέως την υγεία τους. Να δώσω και ακόμη ένα κρίσιμο στοιχείο: το τελευταίο τρίμηνο μελετήσαμε αναλυτικά τις νοσηλείες σε ΜΕΘ και τους θανάτους λόγω COVID στις ηλικίες 60-80. Τα συμπεράσματα είναι ότι το 99% των βαριών περιστατικών που δυστυχώς καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι, ενώ έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν».

https://www.newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα