Εάν είχε πέσει αυτή η ποσότητα στο πρόσωπό μου, σήμερα δε θα είχα πρόσωπο

Εάν είχε πέσει αυτή η ποσότητα στο πρόσωπό μου, σήμερα δε θα είχα πρόσωπο

Εάν είχε πέσει αυτή η ποσότητα στο πρόσωπό μου, σήμερα δε θα είχα πρόσωπο
Έχω ένα εκτεταμένο έγκαυμα στο λαιμό αριστερά, και στο χέρι, το αριστερό από τον καρπό και πάνω. Ευτυχώς το περισσότερο υγρό έπεσε στην πλάτη και απορροφήθηκε από τα ράσα που έλιωσαν κατευθείαν. Αν είχε πέσει αυτή η ποσότητα στο πρόσωπό μου, σήμερα δε θα είχα πρόσωπο. Αν είχα γυρίσει για δευτερόλεπτα να κοιτάξω τι γίνεται, δε θα είχα πρόσωπο. Εκείνη τη στιγμή είχε τελειώσει η συζήτηση, καθόμουν μπροστά του, εκείνος ήταν όρθιος πίσω μου και δεξιά μου. Μόλις άνοιξε το μπουκάλι, την πρώτη ποσότητα υγρού την έριξε στην πλάτη μου

Για τα εκτεταμένα εγκαύματα που φέρει από την επίθεση με καυστικό υγρό από πρώην ιερέα, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός, ο οποίος είναι και ο μόνος που εξακολουθεί να νοσηλεύεται μετά την επίθεση στο ΚΑΤ.

«Ο ιερέας μπήκε ήρεμος στην αίθουσα. Όταν του ζητήθηκε να καταθέσει αν έχει κάποια ένσταση, ζήτηση να εξαιρεθεί από τη σύνθεση του δικαστηρίου ο Κασσανδρείας, νευρικά. Οι συνήγοροί του δεν το δέχτηκαν αυτό και ζήτησαν να μην εξαιρεθεί ο δικαστής και να συνεχιστεί η δίκη. Τον ηρέμησαν οι συνήγοροί του και συνεχίστηκε η δίκη μέχρι που τελείωσε», συνέχισε την περιγραφή του.

«Ο Κηφισίας είχε πρόβλημα στον κερατοειδή, αλλά σώθηκε το μάτι του», εξήγησε ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός, ενώ σε ό,τι αφορά στη δική του κατάσταση εξήγησε ότι «Θα γίνει αποκατάσταση του δέρματος μου έχουν πει οι γιατροί, αλλά θα πρέπει να περάσει πρώτα ένα εικοσαήμερο για να θρέψουν οι πληγές. Θα γίνει αποκατάσταση με πλαστική».

«Έλιωσαν τα πάντα πάνω μου, αυτόματα»
«Το καλυμμαύχι έλιωσε, έλιωσαν τα πάντα πάνω μου αυτόματα. Φορούσαμε όλοι και μάσκες, και εγώ φορούσα και γυαλιά. Φορούσαμε διπλό ράσο, το εσωτερικό και το εξωτερικό. Αν ήταν ένας πολίτης με ένα μπλουζάκι, θα είχε πάθει μεγάλη ζημιά», περιγράφει συγκλονισμένος.

Δηλώνει ψυχική διαταραχή ο ιερέας που «ράντισε» με καυστικό υγρό τους μητροπολίτες
Στην εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος του πρώην ιερέα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

«Ο πελάτης μου δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει γίνει. Όσο και να μην ακούγεται πιστευτό αυτό. Θα ακολουθηθεί η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και πολύ σωστά ο εισαγγελέας έκανε λόγο για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ο πελάτης μου είναι ένα άτομο περίεργο, έχει ψυχική διαταραχή. Υπάρχουν ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες που έχουν γίνει στο παρελθόν», είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

«Το συγκεκριμένο άτομο έχει ψυχικά προβλήματα από το 2015. Δεν τα απέκτησε τώρα τα προβλήματα. Ας περιμένουμε την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που διετάχθη εχτές. Έχει προκαλέσει πολλές φορές με τη συμπεριφορά του», συνέχισε ο ίδιος.

«Ήταν μελετημένες οι κινήσεις του»
«Δε θα μπορούσα να πω ότι μου φάνηκε ως διαταραγμένη προσωπικότητα. Ήταν μελετημένες και σχεδιασμένες οι κινήσεις του. Ό,τι έκανε ήταν μεθοδευμένο. Βρήκε από το διαδίκτυο το καυστικό υλικό, το είχε στην κατοχή του, το πέρασε μέσα στην Σύνοδο και το χρησιμοποίησε. Οι ειδικοί οι γιατροί και οι δικαστές θα βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για την κατάστασή του», σημείωσε από την πλευρά του ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός.

«Μου ζητούσε χρήματα»
Για τη γνωριμία της με τον πρώην ιερέα μίλησε και γνωστή του κυρία, η οποία δε θέλησε να αποκαλύψει το όνομά της. Όπως περιέγραψε, ο κατηγορούμενος της ζητούσε συνεχώς χρήματα, γεγονός που της φάνηκε περίεργο.

«Εγώ τον πρώην ιερέα τον γνώρισα μέσα από το FB. Μιλούσαμε. Μου έκανε εντύπωση ότι ζητούσε κάποια χρήματα, για να τα δώσει σε κάποιο μοναχό στο Άγιο Όρος για να αγοραστεί μια σόμπα. Μιλούσαμε κάποιους μήνες. Μου είχε ζητήσει χρήματα για να βάλει κάρτα στο κινητό του και του είχα πει ότι δεν μπορώ να του στείλω. Παραξενεύτηκα. Δεν μου ζητούσε πολλά χρήματα», περιέγραψε.

«Μου κάνει εντύπωση που βγαίνουν και λένε ότι είναι ψυχικά διαταραγμένος. Ένας άνθρωπος που επικοινωνεί, που ο λόγος του είναι φυσιολογικός, έκανε μία τέτοια αποτρόπαια πράξη. Βρήκε τόσο εύκολα αυτό το υγρό. Μιλούσαμε κανονικά, καταλάβαινε, ρωτούσε για εμένα, του ζητούσα να κάνει προσευχή για την οικογένειά μου. Το μόνο που με παραξένεψε ήταν ότι ζητούσε χρήματα. Ένας άνθρωπος της εκκλησίας δε ζητάει από τον κόσμο χρήματα για δικό του όφελος», συνέχισε η ίδια.

«Μου είχε πει να συναντηθούμε αν έρθει κάποια στιγμή στην Αθήνα. Και είχα πει ότι μπορούμε να βγούμε έξω για καφέ και να γνωρίσει την οικογένειά μου. Μετά τα χρήματα που μου ζητούσε και αυτό το περιστατικό, τον διέγραψα, σαν να τρόμαξα, να κατάλαβα ότι κάτι πάει λάθος», κατέληξε.

«Είχε φάει λεφτά από όλο το χωριό»
«Τον γνώρισα από τις πρώτες ημέρες που ήρθε στη μητρόπολη της Βέροιας και εγκαταστάθηκε στο χωριό Αγία Βαρβάρα. Ήταν ένας περίεργος τύπος. Πρέπει να ασχοληθεί μόνο ο εισαγγελέας με αυτή την εγκληματική πράξη. Στο παρελθόν απειλούσε τους διαδόχους τους εδώ στην Αγία Βαρβάρα. Τον ιερέα που ξεχρέωσε όλα τα χρέη που είχε δημιουργήσει στην ενορία της Αγίας Βαρβάρας. Τον απειλούσε, του έλεγε “θα σε κάψω, θα σε σκοτώσω”. Αυτά όλα μέχρι πριν ένα μήνα. Πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα ο άνθρωπος και κατήγγειλε τις απειλές», περιέγραψε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Απόστολος Εμανουηλίδης.

«Είχε φάει λεφτά από όλο το χωριό, το είχε ρημάξει, παίρνοντας δανεικά και αγύριστα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Απειλούσε τους ιεράρχες και μετά τη σύλληψή του
«Αν ο εισαγγελέας ζητήσει και παραλάβει την εκκλησιαστική δικογραφία, θα βγάλει πολλά συμπεράσματα. Το θέμα των απειλών ήταν συχνό φαινόμενο. Όταν έγινε το περιστατικό στη Μονή Πετράκη, τον συνάντησα στο προαύλιο και ενώ τον κρατούσαν οι αστυνομικοί μου είπε ότι “εσένα θα σε κανονίσω αργότερα”. Όλα ξεκίνησαν όταν συνελήφθη με ναρκωτικές ουσίες στην κατοχή του», τόνισε στο ίδιο θέμα ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα