Γλυκά Νερά: Πράξεις και συμπεριφορές που πρόδωσαν την δράστη. Το χρονικό του θεάτρου

Αύριο θα απολογηθεί στον ανακριτή ο 32χρονος καθ΄ ομολογίαν συζυγοκτόνος, οπότε και αρχίζει η κύρια φάση της ανάκρισης.

Την εικόνα της οικογένειας που ζούσε την απόλυτη ευτυχία επιχειρούσε να δημιουργήσει στους αστυνομικούς ο 32χρονος πιλότος, παριστάνοντας τον χαροκαμένο σύζυγο, στα τέλη του Μαΐου.   
Συγκεκριμένα, σε κατάθεση που είχε δώσει στους αστυνομικούς με ημερομηνία 28 Μαΐου, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν στην προσπάθειά του να συγκαλύψει το έγκλημά του, σκιαγραφεί με αριστοτεχνικό τρόπο, την εικόνα ενός ευτυχισμένου ζευγαριού που είχε μπει στη διαδικασία να αποκτήσει μια δίκη του οικογενειακή εστία. Όπως καταθέτει, μαζί με την γυναίκα του είχαν προχωρήσει στην αγορά ενός οικοπέδου.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του 33χρονου, πρόκειται για μια αγορά που έγινε πέντε ημέρες πριν ο ίδιος δολοφονήσει την Καρολάιν. 

«Η τιμή που κλείσαμε ήταν στις 55.000 ευρώ …Αρχικά με ένα προσύμφωνο που είχαμε κάνει είχαμε δώσει 3.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα τα έδωσα την ημέρα που κάναμε τα συμβόλαια στο συμβολαιογράφο. Θυμάμαι ήταν Πέμπτη, μετά την Μεγάλη Εβδομάδα, δηλαδή 6 Μαΐου 2021» είχε πει, αναφερόμενος στα όνειρα που είχε σκοπό να πραγματοποιήσει με το θύμα.

 «Είχαμε μπει σε μια ροή στην ζωή μας και κάναμε μακροπρόθεσμα σχέδια. Ένα από αυτά ήταν αγοράσουμε το δικό μας σπίτι, ώστε να είμαστε πιο άνετα στο δικό μας χώρο. Έτσι λοιπόν περίπου τον Σεπτέμβριο του 2020 ξεκινήσαμε να ψάχνουμε για να αγοράσουμε σπίτι. Κοιτούσαμε περιοχές στα Μεσόγεια Αττικής. Στην αρχή είδαμε κάποια σπίτια ήδη χτισμένα, όμως επειδή δεν μας αρέσει κάποιο σκεφτήκαμε ότι ίσως είναι καλύτερο να φτιάξουμε το δικό μας, όπως το θέλαμε» 

Ο 33χρονος συζυγοκτόνος αναφέρει επίσης ότι επρόκειτο να αναθέσουν την κατασκευή του σπιτιού σε κατασκευαστική εταιρεία, έναντι 190.000 ευρώ.

«Θέλω να σας πω ότι τα ποσά αυτά που λέμε δηλαδή 190.000 ευρώ για την κατασκευή και 55.000 ευρώ για το οικόπεδο, ήταν χρήματα που δεν τα είχαμε όλα αλλά πήραμε δάνειο. Συγκεκριμένα, υπήρξε προέγκριση του δανείου όπου περιμένουμε να εγκριθεί τελικώς το ποσό των 160.000 ευρώ» λέει στους αστυνομικούς και συνεχίζει: «Ουσιαστικά κάποια χρήματα που είχα εγώ στην τράπεζα με την χρηματική βοήθεια των γονιών μου και το γονιών της Καρολάιν, όλα μαζί θα έμπαιναν σε ένα κοινό, ας πούμε, ταμείο που θα συμπληρώνει το δάνειο για το σπίτι. Όλα αυτά τα χρήματα είναι στην τράπεζα εκτός από περίπου πάνω κάτω 10.000 ευρώ τα οποία είχαμε σπίτι και είναι αυτά που πήραν αυτοί που μπήκαν στο σπίτι….». 

Όπως βέβαια αποκαλύφθηκε αργότερα, μέσα από την ομολογία του εγκλήματός του, το ποσό των 10.000 ευρ ουδέποτε υπήρξε στο σπίτι του, ούτε φυσικά εκλάπη από ληστές που δήθεν εισέβαλαν στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών,

«Ήταν πολύ δημιουργική είχε χιούμορ και φαντασία»
Στην ίδια κατάθεση, ο 33χρονος περιέγραφε τις κοινές δραστηριότητες, που σύμφωνα με τον ίδιο, είχαν ως οικογένεια, ενώ μιλά με τα καλύτερα λόγια για την αγαπημένη του Καρολάιν…

«Παρότι εδώ στην Αθήνα δεν είχε δικό της μεγάλο κύκλο φίλων, ερχόταν συχνά σε επαφή με τον δικό μου κύκλο. Σας λέω λοιπόν ότι τόσο οι πολύ στενοί μου φίλοι όσο και οι άνθρωποι που έκανα λιγότερο παρέα, όσοι από αυτούς την είχανε γνωρίσει την είχαν συμπαθήσει. ήταν μια κοπέλα που παρά το νεαρό της ηλικίας της, έπαιρνε πρωτοβουλίες έβρισκε λύσεις και ήταν δραστήρια. Θα σας πω μόνο ένα παράδειγμα. Είχα όνειρο να παντρευτούμε σε παραλία και αποφασίσαμε ότι θέλαμε ο γάμος να γίνει στην Πορτογαλία. Επειδή αυτό ήθελε εξαιρετική οργάνωση από πρακτικά ζητήματα μέχρι τελείως διαδικαστικά, σας λέω ότι σε ένα ποσοστό 80% το οργάνωσε αυτή μέσω τηλεφώνου Τα είχε αναλάβει και τα έκανε όλα τέλεια η Καρολάιν…» λέει στους αστυνομικούς ενώ αναφέρεται και στα μαθήματα οδήγησης που έκανε η 20χρονημ δίνοντας στους αστυνομικούς τα στοιχεία της σχολής οδηγών, ακόμη και όλων των εργατών ή τεχνικών που είχαν καλέσει στη μεζονέτα για διάφορες δουλειές του σπιτιού τους.

«Η Καρολάιν στην αρχή πήγαινε στο πανεπιστήμιο Πειραιά που σπούδαζε, όμως από όταν έμεινε έγκυος σταμάτησε να πηγαίνει γιατί δεν μπορούσε άλλο και γιατί δεν ήθελε να ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο. Ειδικά, δε, από όταν γεννήθηκε η κόρη μας ήταν συνέχεια με την μικρή και όταν επέστρεφα εγώ από τη δουλειά ή όταν δεν πήγαινα, ήμασταν συνέχεια μαζί, κάναμε διάφορες δουλειές και βόλτες με την μικρή, τόσο με το αυτοκίνητο όσο και με τα πόδια, που ήταν σχεδόν σε καθημερινή βάση. Επίσης είχαμε και συνδρομή στο Αττικό Πάρκο όπου πηγαίναμε πολύ συχνά» 

Μάλιστα, δε διστάζει να προσφέρει στους αστυνομικούς το κινητό του τηλέφωνο. 

«Όπως μου είπατε θα χρειαστεί να σας δώσω για λίγες μέρες το κινητό μου τηλέφωνο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κρατήσετε όσο χρειαστεί», είχε καταθέσει χαρακτηριστικά, θέλοντας ίσως να απομακρύνει τους «προβολείς» της έρευνας από τον ίδιο.

Τριανταεπτά ολόκληρες ημέρες, ο 32χρονος πιλότος που ομολόγησε ότι σκότωσε την 20χρονη Καρολάιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, έπαιζε θέατρο στους αστυνομικούς που χειριζόταν την υπόθεση. Και μάλιστα όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, εφέρετο να έχει αγωνία για το λέει ο έξω κόσμος, τον απασχολούσε η εικόνα του, αναζήτησε μάλιστα για το θέμα τον αστυνομικό που χειριζόταν την υπόθεση με τον οποίο είχε αναπτύξει οικειότητα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

11 Μαΐου - 21 Μαΐου
Οι πρώτες δέκα ημέρες
Ο Αναγνωστόπουλος είναι σε διαρκή επικοινωνία με αστυνομικό-χειριστή. Ο αστυνομικός τόνισε στον 32χρονο: «μην κάνεις δηλώσεις» καθώς έκανε υπερβολικές δηλώσεις τα πρώτα 24ωρα. Έδειχνε «υπερβολικά συνεργάσιμος».

22 Μαΐου - 1 Ιουνίου  

Το προφίλ του «καλού παιδιού»

Προσπαθεί να κατασκευάσει το προφίλ του «καλού παιδιού» που προσπαθεί να επιβιώσει χωρίς την αγαπημένη σύζυγό του.

- «Προσπαθώ να επιβιώσω»

- «Πρέπει να πάω μπροστά για την κόρη μου» αναφέρει. 

Εμφανιζόταν εξοργισμένος με τις δηλώσεις της ψυχολόγου που άφηνε υπαινιγμούς για το ρόλο του: «Θέλω να κάνω μηνύσεις»

2 Ιουνίου - 12 Ιουνίου 
«Οι δολοφόνοι της γυναίκας μου»
Σε αυτή φάση έφτιαχνε το εγκληματικό προφίλ των δραστών που είχε πλάσει στο μυαλό του: «Όπως σκότωσαν τον σκύλο, σκότωσαν και την γυναίκα μου» ανέφερε δε, για τον σκύλο που ο ίδιος είχε σκοτώσει. 

17 Ιουνίου
Η στιγμή της ομολογίας
«Έχεις καταλάβει τι έχει γίνει; Δεν σε φέραμε για πλάκα άρον-άρον από την Αλόννησο. Θες να μας πεις κάτι;» ρωτάνε τον 32χρονο στις 17 Ιουνίου οι άνδρες της ΕΛΑΣ.

32χρονος: «Μού φερθήκατε σαν αδέρφια και εγώ σας πρόδωσα» απαντά ο Αναγνωστόπουλος μετά από μια αναδρομή στη σχέση του με την Καρολάιν και την ομολογία του.

«Έβλεπα την Καρολάιν στον ύπνο μου, αλλά δεν θα ερχόμουν να ομολογήσω» παραδέχεται, έχοντας πάρει αγκαλιά μάλιστα τον αστυνομικό με τον οποίο συνομιλούσε περισσότερο. 


Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Απόστολος Σκρέκας, τόνισε ότι δεν υπήρχε μόνο ένα σημείο κλειδί που οδήγησε στον δράστη, αλλά ένας συνδυασμός στοιχείων.

Υπογράμμισε ότι η αστυνομία αρχικά έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο της ληστείας αλλά εφόσον δεν μπορούσε να αποδειχθεί, προχώρησε στο δεύτερο σενάριο, αυτό της ανθρωποκτονίας.

Εξήγησε ότι η έρευνα της ασφάλειας στηρίχθηκε στην ιατροδικαστική έκθεση και τα ψηφιακά πειστήρια.

Συμφωνά με τον κ. Σκρέκα, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ένδειξη για ύπαρξη συνεργού, ωστόσο η ερευνά συνεχίζεται.

Σχετικά με το γεγονός ότι δεν ελήφθησαν φωτογραφίες κατά την είσοδο της αστυνομίας στο χώρο του εγκλήματος, ώστε να υπάρχουν αποδείξεις για το πως ήταν δεμένος ο δράστης, εξήγησε πως όταν καλεί την αστυνομία άνθρωπος που δηλώνει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο προτεραιότητα είναι να διασωθεί ο άνθρωπος αυτός και να αποκλειστεί ο χώρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ ο καθ’ ομολογίαν δράστης θα επιχειρήσει να πείσει τον ανακριτή ότι δεν προσχεδίασε τη δολοφονία και δεν υπήρχε τρίτο πρόσωπο.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΙ δηλώνει συντετριμμένος μέσα από τα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα