Κοινωνιολογία, Χημεία και Πληροφορική, Πανελλήνιες 2021: θέματα, απαντήσεις, σχόλια

Κοινωνιολογία, Χημεία και Πληροφορική, Πανελλήνιες 2021:  θέματα, απαντήσεις, σχόλια

 Πώς  προσεγγίζουν  οι  κοινωνιολόγοι  και  οι  ψυχαναλυτές  την κοινωνικοποίηση,  η  οποία  πραγματοποιείται  μέσω  της  εκμάθησης  των ρόλων  (μονάδες  4)  και  ποια  κριτική  ασκείται  συνήθως  στις  θεωρίες  των ρόλων (μονάδες 3);

Αυτό είναι ένα από τα τελευταία ερωτήματα που τέθηκαν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας που εξετάζεται για τελευταία φορά σε επίπεδο Πανελλαδικών εξετάσεων.

Σήμερα οι μαθητές των Ανθρωπιστικών Επιστημών εξετάζονται για τελευταία φορά στο μάθημα της Κοινωνιολογίας

. Η δομή των θεμάτων και ο τρόπος διδασκαλίας του μαθήματος δεν επιτρέπουν μεγάλη πρωτοτυπία στα θέματα που απαιτούν την παράθεση αποσπασμάτων από το σχολικό βιβλίο.

Η εξέταση αποτελείται από δύο μέρη, στην Πρώτη Ομάδα η οποία περιέχει ερωτήσεις κλειστού τύπου και ερωτήσεις σύντομης ανάπτυξης τα ζητούμενα χαρακτηρίζονται βατά και μπορούσαν να ανταποκριθούν όλοι οι μαθητές που είχαν προετοιμαστεί επαρκώς.

Η Δεύτερη Ομάδα αποτελείται από θέματα ανάπτυξης και συνδυαστικές ερωτήσεις και απαιτεί πολύ καλή γνώση του σχολικού βιβλίου.

Σε γενικές γραμμές οι πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι που έχουν την ικανότητα να αποδώσουν ορθά τα αποσπάσματα από το σχολικό βιβλίο αναμένεται να επιτύχουν υψηλές βαθμολογίες.

Με δεύτερο self test προσήλθαν σήμερα στα εξεταστικά κέντρα οι υποψήφιοι των Γενικών Επαγγελματικών Λυκείων. Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε Κοινωνιολογία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας), Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Δείτε εδώ τα θέματα της Κοινωνιολογίας


Δείτε εδώ τα θέματα στη Χημεία


Δείτε εδώ τα θέματα στη Πληροφορική

Επόμενη εξέταση των μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) θα είναι το Σάββατο 19 Ιουνίου στην Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), τα Δίκτυα Υπολογιστών και τις Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ το δεύτερο self test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021.