Μαθηματικά, Πανελλήνιες 2021: Τα θέματα ήταν σωστά κλιμακούμενα. Απαντήσεις - λύσεις

Μαθηματικά, Πανελλήνιες 2021:  Τα θέματα ήταν σωστά κλιμακούμενα. Απαντήσεις - λύσεις

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις συνεχίζονται σήμερα με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) να εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας).

Τα θέματα στα Μαθηματικά προσανατολισμού κρίνονται βατά και κλιμακούμενης δυσκολίας. Εξετάζουν σχεδόν το σύνολο της ύλης και βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο σχολικό βιβλίο.

Απαιτείται μεγάλη ευχέρεια στις πράξεις η οποία αποκτάται σ’όλη τη σχολική διαδρομή.

Τα ερωτήματα Δ3 καιΔ4 θα κρίνουν το ποιοι θα αριστεύσουν. Τα θέματα δίνουν τη δυνατότητα να αποτιμηθεί η προσπάθεια όλων των παιδιών με δίκαιο τρόπο.

Σύμφωνα με εκτίμηση Ομίλου Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ, τα θέματα ήταν σωστά κλιμακούμενα , με μια δυσκολία, ώστε να διακρίνονται οι μέτριοι από τους καλούς μαθητές. Πιο απαιτητικά από τα περσινά χωρίς να ξεφεύγουν από το επίπεδο του σχολικού βιβλίου. Καλύπτουν μεγάλο μέρος της ύλης, χωρίς, όμως, γεωμετρικό πρόβλημα. Στο τελευταίο ερώτημα χρειαζόταν γνώση από την ύλη της Β κατεύθυνσης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΛΥΣΕΙΣ

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ" πατήστε εδώ


Οι απαντήσεις στο μάθημα των Μαθηματικών:

ΘΕΜΑ Α

Α1. Απόδειξη σχολικό βιβλίο σελίδα 135

Α2. Θεωρία σχολικό βιβλίο σελίδα 51


Α3. Θεωρία σχολικό βιβλίο σελίδα 23

Α4. α) ΣΩΣΤΟ, β) ΛΑΘΟΣ, γ) ΣΩΣΤΟ δ) ΣΩΣΤΟ ε) ΣΩΣΤΟ

δείτε τις απαντήσεις ΕΔΩ
...σε λίγο περισσότερα