Ένα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα. Άνοιξε η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων

Ένα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα. Άνοιξε η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων

Η μουσική στην εστίαση επανήλθε. Εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ εξυπηρετούν από χθες τους πελάτες μετά μουσικής.
Οι Djs επέστρεψαν στις βάσεις τους. Ο χορός όμως απαγορεύεται. Τα μέτρα παραμένουν αυστηρά κι οι επιχειρηματίες θα μπορούν να εξυπηρετούν μόνο καθήμενους πελάτες σε εξωτερικούς πάντα χώρους.

Από χθες χαλάρωσε και η απαγόρευση της κυκλοφορίας αφού δόθηκε παράταση μίας ώρας. Έτσι, η κυκλοφορία των πολιτών επιτρέπεται έως και τη μία και μίση αντί για τις 12:30. Το μέτρο ωστόσο αναμένεται να καταργηθεί από την 1η Ιουλίου.

Τσουχτερά πρόστιμα

Όσοι επιχειρηματίες δεν συμμορφωθούν με τα μέτρα θα έρθουν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα. Στο πρώτο παράπτωμα θα επιβάλλεται 5.000 ευρώ πρόστιμο και στο δεύτερο 15 ημέρες «λουκέτο» στην επιχείρηση.

Οι εμβολιασμοί προχωρούν με ταχείς ρυθμούς με τους ειδικούς να αισιοδοξούν πως η χώρα μέχρι το φθινόπωρο θα έχει χτίσει ανοσία.

Την ίδια ώρα ολοένα και φουντώνει η συζήτηση για την διαμόρφωση πλαισίου που θα δίνει περαιτέρω ελευθερίες στους πλήρως εμβολιασμένους.

Ενδεικτικό είναι πως από 1η Ιουλίου σταματούν τα self test όσοι έχουν κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Παράλληλα η κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της στην δύσκολη εξίσωση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία επιμένουν να δηλώνουν αντίθετοι, υποστηρίζοντας ότι η πλειοψηφία των υγειονομικών θα έχει εμβολιαστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ενδέχεται να εφαρμοστεί και σε νευραλγικούς τομείς του δημοσίου όπως για παράδειγμα σε χώρους με ευπαθείς ομάδες, σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών ακόμη και στους εκπαιδευτικούς.

Όπως ανέφερε και στο MEGA ο Άκης Σκέρτσος ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν προνόμια στους εμβολιασμένους αλλά θα συνεχίσουν να υφίστανται περιορισμούς οι ανεμβολίαστοι.

Η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση της επιτροπής βιοηθικής που απαρτίζεται από έγκριτους νομικούς, η οποία εξετάζει και αξιολογεί όλες τις ηθικές και νομικές παραμέτρους του θέματος της υποχρεωτικότητας του εμβολίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα