Νέες μαρτυρίες δύο κοριτσιών για σ2ξουαλική παρενόχληση από καθηγητή ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης

Νέες μαρτυρίες δύο  κοριτσιών για σ2ξουαλική παρενόχληση από  καθηγητή ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης

Μας πλησίασε ενώ καθόμασταν μόνες μας. Μας ήταν άγνωστος αλλά είχε απίστευτο θράσος. Τα λόγια και οι κινήσεις του ήταν απολύτως προσβλητικές και η σ2ξουαλική παρενόχληση που δεχθήκαμε ήταν έντονη. Φοβηθήκαμε. Υποβάλλαμε μήνυση. Τον αναγνωρίσαμε μετά την επίθεση στην 16χρονη μαθήτρια

Νέα μαρτυρία-σοκ δύο 20χρονων κοριτσιών που σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα επιχείρησε να αποπλανήσει ο 56χρονος καθηγητής ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης, που πριν λίγες μέρες συνελήφθη και κατηγορήθηκε για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου μίας 16χρονης μαθήτριας στη Νεάπολη.
 
Το επεισόδιο με τις δύο 20χρονες είχε σημειωθεί στην περιοχή Ρετζίκι, ενώ η μήνυση τους είχε κατατεθεί στο Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών. Για το περιστατικό αυτό σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία εις βάρος του 56χρονου που θα κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος. Η υπόθεση των δύο κοριτσιών ήρθε στην επιφάνεια μετά την απόπειρα του 56χρονου να αποπλανήσει 16χρονη μαθήτρια στη Νεάπολη κοντά στο σχολείο της.

 «Η κόρη μου βίωσε μία πρωτοφανή απειλή. Φοβήθηκε αλλά δεν πανικοβλήθηκε όταν ο άγνωστος την ακολούθησε και την παρενόχλησε λέγοντας της «μπες μέσα να σε πάω εγώ στο σχολείο σου Είσαι ωραία κοπέλα, θα σε πάω εγώ». Έκανε ότι την διδάξαμε από το σπίτι. Να μιλάτε με τα παιδιά σας για όλα…» ανέφερε στην «R» ο πατέρας της 16χρονης. 

Η 16χρονη μαθήτρια της Α' Λυκείου στο ΕΠΑΛ της Νεάπολης πήρε το λεωφορείο για να πάει στο σχολείο της το πρωί της περασμένης Δευτέρας. Όμως δεν πρόλαβε το λεωφορείο της γραμμής 18 και μπήκε σε αυτό της γραμμής 28. Η πιο κοντινή στάση ήταν η στάση «Κόκορα», στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στην περιοχή των Συκεών. Η ανήλικη κατευθύνθηκε σε ένα καφέ για να ρωτήσει πως θα πάει στο σχολείο της. Ρώτησε έναν μεσήλικα αλλά εκείνος της πρότεινε να την μεταφέρει με το αυτοκίνητο του. Όμως, η μαθήτρια αρνήθηκε και εκείνος την ακολούθησε λέγοντας της : «Είσαι ωραία κοπέλα, να σε πάω εγώ».

Η μικρή αδιαφόρησε και συνέχισε τον δρόμο της αλλά μόλις μπήκε σε ένα στενό με κατεύθυνση προς το σχολείο της , διαπίστωσε ότι ο άγνωστος την ακολουθούσε με το αυτοκίνητό του. Ήρθε μάλιστα κοντά της και από το παράθυρο του Ι.Χ. της είπε: «Μπες μέσα να σε πάω εγώ στο σχολείο σου». Η κοπέλα σοκαρισμένη επέστρεψε στο καφέ που είχε συναντήσει για πρώτη φορά τον άγνωστο άντρα και από εκεί τηλεφώνησε στον πατέρα της, ενώ μία σερβιτόρα του καφέ την παρηγορούσε και της κρατούσε συντροφιά ώστε να μη φοβάται.

«Έφτασα στο καφέ όπου βρήκα την κόρη μου. Τα παιδιά μου έδωσαν φωτογραφίες του δράστη από το κλειστό κύκλωμα και της παρέδωσα στο Τμήμα Ασφαλείας Νεάπολης-Συκεών, όπου υπέβαλα και μήνυση. Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Τους ευχαριστώ πολύ…» ανέφερε στην «R».

Μετά την σύλληψη του και την κράτηση του, οδηγήθηκε ενώπιον του Μονομελούς  Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης που ανέβαλε την υπόθεση του για τον Παρασκευή επειδή απουσίαζαν από το ακροατήριο η ανήλικη και ο πατέρας της.

«Ήταν ένα άκομψο καμάκι, μία παρεξήγηση. Ένα άγαρμπο φλέρτ για το οποίο ζητάει συγνώμη. Με την κοπέλα δεν συνέβη απολύτως τίποτα. Ποτέ δεν επιχείρησε να την βάλει στο αυτοκίνητο του» δήλωσε ο συνήγορος του κ. Απόστολος Τζάρος.

Από την πλευρά του ο πατέρας της 16χρονης, δήλωσε πως «κανείς δεν μας ειδοποίησε ότι έπρεπε να παραβρεθούμε στο δικαστήριο, όπου και βεβαίως θα δώσω το παρόν ως μηνυτής», ενώ σχολιάζοντας  τα περί «άκομψου φλερτ» ανέφερε πως «ας μου δινόταν η ευκαιρία να του έκανα μία άκομψη αγκαλιά…» 

Μετά την υπόθεση αυτή ήρθαν στο φως πληροφορίες ότι ο καθηγητής των ΕΠΑΛ, που παλαιότερα ήταν ταξιτζής, είχε καταγγελθεί από μαθητές όπου διδάσκει ότι απουσίαζε για μεγάλα χρονικά διαστήματα αφήνοντας τα παιδιά ακάλυπτα σε ώρες διδασκαλίας. Η καταγγελία είχε γίνει από μαθητές δύο τμημάτων του συγκεκριμένου ΕΠΑΛ στις 18 Νοεμβρίου του 2020 την οποία είχαν κοινοποιήσει στη διεύθυνση του σχολείου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα