Μαγιορκίνης: Ο καιρός μείωσε κατά 20% τη μετάδοση του κορονοϊού

Μαγιορκίνης: Ο καιρός μείωσε κατά 20% τη μετάδοση του κορονοϊού

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας, αναφέρθηκε στον εμβολιασμό, αλλά και στο καιρό που  βοήθησε να μειωθεί η μετάδοση του κορονοϊού κατά 20%.

Αρχικά, κατά την τοποθέτησή του, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έκανε λόγο για σημαντική μείωση που παρουσιάζει ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια, ενώ ανέφερε ότι η πίεση στο Σύστημα Υγείας συνεχίζει να αποκλιμακώνεται σταθερά.

«Ο αριθμός των νέων εισαγωγών συνεχίζει να μειώνεται, ενώ τα εξιτήρια ασθενών παραμένουν περισσότερα από τις εισαγωγές. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 13%», επισήμανε.

 «Ο αριθμός των διαγνώσεων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκε, σε ποσοστό 16%, και ο αριθμός των πολιτών που καταλήγουν με την νόσο μειώθηκε σε ποσοστό 16%.

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το ραντεβού μας με την επόμενη ημέρα περνά μέσα από τον εμβολιασμό. Μίλησε επίσης για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, καθώς «ναι μεν ο καιρός βοηθάει κατά 20% στη μείωση της μετάδοσης του ιού, ωστόσο δεν είμαστε ακόμα σε σημείο χαλάρωσης».

Σχετικά με τον προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self test, ο Γκίκας Μαγιορκίνης επισήμανε πως μέχρι σήμερα περισσότερες από 18 εκατομμύρια συσκευές έχουν διατεθεί σε περισσότερα από 3,9 εκατομμύρια πολίτες. «Σχεδόν 12,2 εκατομμύρια δηλώσεις έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας, είναι 25.179», επισήμανε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα