Χαρδαλιάς για τη φωτιά στη Κορινθία: Από καύση υπολειμμάτων σε ελαιώνα - Περιμένουμε δύσκολο βράδυ

Χαρδαλιάς για τη φωτιά στη Κορινθία:  Από καύση υπολειμμάτων σε ελαιώνα - Περιμένουμε δύσκολο βράδυ

Εκτακτη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για την εξέλιξη της φωτιάς στον Σχίνο Κορινθίας 

Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται ανάμεσα σε Αλεποχώρι και Μέγαρα, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεσή της.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τα μαντάτα από τους ανέμους που θα πνέουν σήμερα δεν είναι καλά και η Πυροσβεστική μάχεται με όλες της τις δυνάμεις για να την θέσει υπό έλεγχο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως η φωτιά ξεκίνησε χθες βράδυ περίπου στις 21.45 με ακραίες καιρικές συνθήκες και ανέμους ως και 8 μποφόρ. «Τέθηκαν σε επιφυλακή δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάφοροι οικισμοί και έγιναν προληπτικές απομακρύνσεις», είπε.

 Ο ίδιος είπε πως επιχειρούν αυτή την ώρα 265 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και εθελοντές. «Όλα τα διαθέσιμα μέσα στάλθηκαν στο σημείο», συμπλήρωσε ο υφυπουργός, απαριθμώντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο.

«Ενεργοποιήθηκε το 112 όταν κρίθηκε αναγκαίο και συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι», είπε ακόμα.

«Το ανακριτικό κάνει τη δουλειά και πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα» είπε ο υφυπουργός και υπογράμμισε πως: «Θα είναι μια δύσκολη βραδιά. Δίνουμε μάχη σε δύσκολες συνθήκες».

Κλείνοντας, τόνισε πως αναλόγως της εξέλιξης της πυρκαγιάς, οι Αρχές θα επανέλθουν με νεότερες ενημερώσεις, είτε γραπτές, είτε με ζωντανή ενημέρωση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα