Επιστροφής στην κανονικότητα: Μήνας ανοίγματος ο Μάιος - Πότε τελειώνουν τα SMS

Επιστροφής στην κανονικότητα: Μήνας ανοίγματος ο Μάιος - Πότε τελειώνουν τα SMS

Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα για τη χαλάρωση των μέτρων.

Ολοένα και πιο κοντά φτάνει η 15η Μαΐου η οποία και θα σημάνει την αρχή της επιστροφής στην κανονικότητα, καθώς αναστέλλονται μια σειρά περιοριστικών μέτρων και απαγορεύσεων.

Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις
Την Τετάρτη θα ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα για την άρση του lockdown.

Την Παρασκευή 14 Μαΐου τελειώνει και επίσημα το SMS για το λιανεμπόριο. Καταργείται το click inside και το click away ενώ θα συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα προστασίας.

Το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει επίσημα ο τουρισμός και μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης θα παρουσιάσει τα μέτρα για το πώς η χώρα θα υποδεχθεί τους τουρίστες.

Την ίδια ημέρα καταργείται και το SMS στο13033 ενώ απελευθερώνονται και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Επιπλέον, αναμένεται να παραταθεί για άλλη μια ώρα το ωράριο κυκλοφορίας το οποίο θα είναι από τις 05.00 το πρωί μέχρι τις 00.00.

Από σήμερα ανοίγει το ΣτΕ και τα διοικητικά δικαστήρια. Οι περισσότερες υποθέσεις εκδικάζονται στα ποινικά ενώ υπάρχουν πάντα περιορισμοί λόγω κορωνοϊού για δικαστήρια.

Ανοιχτά από σήμερα είναι και τα κολυμβητήρια με ελεύθερη είσοδο για τους εμβολιασμένους με rapid ή self tests οι υπόλοιποι.  

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου ολοκληρώνεται και το άνοιγμα της εκπαίδευσης, καθώς θα λειτουργήσουν ξανά παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και οι πρακτικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια.

Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών να ανοίξουν και τα γυμναστήρια για όσους έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου.

Εάν όλα κυλήσουν ομαλά, το πρώτο 15νθημερο του Ιονίου αναμένεται να ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση ενώ θα επιτραπεί και η μουσική.

Οι νεόνυμφοι ετοιμάζουν προσκλήσεις ξανά αφού από αρχές Ιουνίου κτήματα δεξιώσεων και catering θα λειτουργήσουν με όρους εστίασης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα