Στο 100% η πληρότητα της εστίασης στις παραθαλάσσιες περιοχές

Στο 100% η πληρότητα της εστίασης στις παραθαλάσσιες περιοχές

Εργάσιμη ημέρα σήμερα και όπως είναι λογικό η κίνηση στα καφέ και τα εστιατόρια δεν θύμιζε την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας τους.
Όσοι βέβαια κατάφεραν και σήμερα να πάνε για φαγητό και καφέ φάνηκε πως συνεχίζουν να απολαμβάνουν την επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ κρίνουν θετικά την απόφαση να ανοίξει ξανά η εστίαση.

Κάποιοι που είναι σε τηλεργασία μετέφεραν τη δουλειά στο καφέ, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου! Άλλοι, παρόλο που το τάβλι απαγορεύεται φρόντισαν να το φέρουν από το σπίτι τους.

Ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία
 

Οι πρώτες ημέρες λειτουργίας της εστίασης ήταν ενθαρρυντικές, καθώς 2 στις 3 επιχειρήσεις ανέβασαν ρολά με την πληρότητα να κυμαίνεται στα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια από 60%-90%, ενώ σε παραθαλάσσιες περιοχές να φτάνει και το 100%.

Παρόλα αυτά πολλοι επιχειρηματίες ψάχνουν να βρουν ακόμη τον βηματισμό τους.

Εκείνοι που δεν άνοιξαν
 

Ένα ποσοστό της τάξεως του 20% δεν έχει ανοίξει λόγω έλλειψης εξωτερικών χώρων ενώ περίπου το 15% δεν κατάφερε να ανοίξει τις πρωτες ημέρες ειτε γιατί δεν είχε προλάβει να εφοδιαστεί λόγω των αργιών ειτε εξαιτίας έλλειψης ρευστοτητας.

Η πλατφόρμα για το κεφάλαιο επανεκκίνησης αναμένεται να ανοιξει ύστερα από περίπου μία εβδομάδα καθώς το οικονομικό επιτελείο περιμένει την έγκριση από την ευρωπαική επιτροπή για να ενεργοποιήσει το κεφαλαίο των 330 εκατ. ευρώ.

Σε δεύτερο χρόνο και ανάλογα των επιδημιολογικών στοιχείων θα εξεταστεί η επέκταση του ωραρίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO