Αρκουμανέας: Το καλοκαίρι ο εμβολιασμός των 20άρηδων

Αρκουμανέας: Το καλοκαίρι ο εμβολιασμός των 20άρηδων

Στη σημασία του εμβολιασμού για την καταπολέμηση της Covid-19 αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μιλώντας στον Τ/Σ Star το βράδυ της Τετάρτης, ανέφερε πως από το σύνολο των θανόντων, λιγότερο του 5% είχε εμβολιαστεί με μία, έστω, δόση του εμβολίου.

Ερωτηθείς για την ηλικιακή ομάδα των πολιτών 60 ετών και άνω, η οποία εμφανίζεται περισσότερο διστακτική από τους νεότερους, ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε πως θα πρέπει να ακολουθήσουν στοχευμένες ενέργειες προκειμένου να πεισθούν περισσότεροι πολίτες αυτής της κατηγορίας - η οποία έχει υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσει βαριά από τον κορονοϊό - να εμβολιαστούν.

 Οι 30άρηδες, αντίθετα, ανταποκρίθηκαν κατά εκατοντάδες, άμεσα, στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό τους. Ξεκαθάρισε, δε, πως «η οδηγία από το Υπουργείο Υγείας είναι να εμβολιάζονται με AstraZeneca», απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

 Τους επόμενους μήνες, όμως, όλος ο ενήλλικος πληθυσμός θα μπορεί να εμβολιαστεί και θα υπάρχει «πληθώρα εμβολίων», είπε ο κ. Αρκουμανέας, παραπέμποντας στθις αποψινές δηλώσεις του κ. Κικίλια. Και οι 20άρηδες, διευκρίνισε, θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν μεταξύ Ιουνίου - Ιουλίου, επεσήμανε, αν και «δε γνωρίζουμε με ποιο εμβόλιο».

Εξάλλου, αναφορικά με τη συμβολή των εορτών του Πάσχα στην πανδημία, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ είπε πως θα πρέπει να παρέλθει ένα 10ήμερο, για να δούμε τις όποιες συνέπειες.

Τέλος, απάντησε σε ερώτηση για τον χρόνο κατάργησης των SMS, ο κ. Αρκουμανέας υποστήριξε πως η 15η Μαΐου, ημερομηνία για την οποία έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα του τουρισμού, αποτελεί «ημερομηνία - ορόσημο ώστε να έχουμε πιο πολλές ελεύθερες δραστηριότητες».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα