Απεργία την Πέμπτη 6 Μαΐου: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Απεργία την Πέμπτη 6 Μαΐου: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς προκήρυξε για αύριο Πέμπτη 6 Μαΐου η ΑΔΕΔΥ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00. Από τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι προγραμματισμένες απεργίες και στάσεις εργασίας.
 
Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2 και 3, τα τρόλεϊ και το τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων.

Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία. Επιπλέον σε 24ωρη απεργία προχωρούν 13 ναυτεργατικά σωματεία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

«Όχι στην καταστρατήγηση του 8ωρου με αφορμή τον κορονοϊό»

Με ανακοινώσεις τους, τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες καταγγέλλουν την κυβέρνηση «μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας κα γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης.

Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα