Κορονοϊός: Ξεκινούν και πάλι από σήμερα οι εμβολιασμοί – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για όλες τις ηλικίες

Κορονοϊός: Ξεκινούν και πάλι από σήμερα οι εμβολιασμοί – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για όλες τις ηλικίες

Από σήμερα Δευτέρα ξεκινούν με ταχύτατους ρυθμούς οι εμβολιασμοί στη χώρα μας κατά του κορονοιού.

Ξεπέρασαν τα τρία εκατ. μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα

 Στόχος είναι από 5 του μήνα και μετά να φτάσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα και μέχρι το τέλος Ιουλίου να αγγίξουμε τα 2,8 εκατομμύρια εμβολιασμούς. . 

Το Μεγάλο Σάββατο πραγματοποιήθηκαν 17.646 εμβολιασμοί, ενώ κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας συνολικά 41.959. Ηδη οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί είναι 2.170.0858. Μερικώς εμβολιασμένοι είναι 1.226.377, ενώ πλήρως εμβολιασμένοι είναι 944.481.

Υπενθυμίζεται ότι το Μεγάλο Σάββατο η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε και για τους πολίτες ηλικίας 45-49 ετών. Περίπου 130.000 πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας προγραμμάτισαν τα εμβόλια τους από το πρώτο κιόλας 24ωρο.

 Υπενθυμίζεται ότι μπορούν να κάνουν και τα τρία εμβόλια που είναι διαθέσιμα στη χώρα (Pfizer, Moderna, AstraZeneca), ενώ από τις 5 Μαΐου θα έχουν πρόσβαση και στο εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς από τον τρέχοντα μήνα οι εμβολιασμοί θα φτάσουν τα 2,7-2,8 εκατομμύρια τον μήνα, καθώς και διαθέσιμα εμβόλια υπάρχουν και η εμβολιαστική αλυσίδα λειτουργεί άψογα. 

 Μάλιστα, προανήγγειλε ότι από τον Ιούνιο θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται και οι ενήλικες κάτω των 30 ετών, ανοίγοντας ουσιαστικά ο δρόμος για τους 20άρηδες.

«Τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε 66.000 εμβολιασμούς μέσα σε μια ημέρα και οι ρυθμοί επιταχύνονται. Από 5 Μαΐου θα έχουμε 1.500 εμβολιαστικά κέντρα διαθέσιμα, θα έχουμε και το εμβόλιο της Johnson&Johnson. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και πιστεύω ότι μέχρι τέλος Ιουνίου το τείχος ανοσίας θα έχει χτιστεί, καθώς από τον Ιούνιο θα μπορούν να εμβολιάζονται και όλοι οι υπόλοιποι ενήλικες, δηλαδή όσοι είναι κάτω από 30 ετών», υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς. 



Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα