Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών. Ξεκίνησε η αποστολή SMS

Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών. Ξεκίνησε  η αποστολή SMS

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση έλαβαν το σχετικό μήνυμα ώστε να μπουν στον emvolio.gov.gr και να κλείσουν το ραντεβού τους.

Ο Βασίλης Κικίλιας, στη σημερινή ενημέρωση ανακοίνωσε ό πως η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών θα ανοίξει νωρίτερα, όπως ακριβώς έγινε με τους ηλικίας 30-39 ετών.

Η πλατφόρμα είχε ανακοινωθεί πως θα ανοίξει αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, ωστόσο ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως τα πρώτα ενημερωτικά SMS για όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται τις επόμενες ώρες, πάλι με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Επίσης ο Βασίλης Κικίλιας  ανακοίνωσε: 

«Ξεπεράσαμε χθες τα 2,9 εκατομμύρια εμβολιασμούς και αυτή την ώρα ξεπερνάμε τα 3 εκατομμύρια ενώ κάθε μέρα σπάμε και το ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών», είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως από Δευτέρα του Πάσχα θα λειτουργούν στην Ελλάδα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αγγίξει τις επόμενες ημέρες τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

«Η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει κάποια όρια. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ δημοσίως. Κυρίες και κύριοι δεν διόρισα εγώ αυτή την επιτροπή, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα το 2017. Είναι εξαιρετική ομάδα και γι΄ αυτό ανανέωσα τη θητεία τους. Τους ευχαριστώ πολύ και δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά τη καρδία. Είναι σοβαροί επιστήμονες και δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε τα εμβόλια», είπε ο υπουργός Υγείας

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα