Κάνουμε Πάσχα με γεμάτες τις εντατικές. Καμπανάκι από τους ειδικούς

Κάνουμε Πάσχα με γεμάτες τις εντατικές. Καμπανάκι από τους ειδικούς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός για την επαναφορά της ομαλής ζωής στην Ελλάδα, με χρονοδιάγραμμα έως και τις 15 Μαΐου όταν θα ανοίξει ο τουρισμός, ημερομηνία που θεωρείται ορόσημο για την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα.
Ωστόσο, οι ειδικοί κρούουν κώδωνα κινδύνου, σημειώνοντας ότι ειδικά σε αυτήν τη φάση που βρισκόμαστε, η όποια επιστροφή στην κανονικότητα και το όποιο άνοιγμα θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή.

«Η πίεση στο ΕΣΥ είναι μεγάλη, δεν βλέπουμε αποκλιμάκωση, είμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος», τονίζει ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου Παπανικολάου, λέγοντας ότι οι εφημερίες του νοσοκομείου δεν είναι καλές.

«Η τελευταία εφημερία ήταν πολύ δύσκολη, έχουν καλυφθεί σχεδόν όλες οι ΜΕΘ».

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι «βρισκόμαστε ακόμα σε θύελλα», υπογραμμίζοντας ότι θέλει όποιες αποφάσεις ληφθούν πρέπει να είναι με προσοχή.

«Η χαλάρωση είναι καταστροφική σε περιόδους όξυνσης της πανδημίας, υπογραμμίζει και χαρακτηρίζει σωστή την απόφαση για απαγόρευση μετακινήσεων το Πάσχα.

«Προέχει η ανθρώπινη ζωή».

Ανησυχητικό είναι το γεγονός της έξαρσης της οικογενειακής διασποράς η οποία «είναι μεγάλη».

Από την άλλη, ενθαρρυντικά είναι τα δεδομένα σχετικά με το εμβόλιο, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο «δεν έχουμε δει ακόμη περιστατικό που να έχει εμβολιαστεί και να έχει εισαχθεί σε ΜΕΘ του νοσοκομείου. Το περνάνε πιο ελαφρά».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα