Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των λυκείων

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των λυκείων

Σε φαρμακεία σπεύδουν οι μαθητές λυκείου με τους γονείς τους για να προμηθευτούν τα δωρεάν σελφ τεστ που θα πρέπει να κάνουν αύριο, ώστε να τους επιτραπεί τη Δευτέρα η είσοδος στο σχολείο. Προσοχή όμως διότι όπως θα δούμε ορισμένοι κάνουν πρόωρα τον έλεγχο ή λανθασμένα με αποτέλεσμα να ζητούν νέο τεστ από το φαρμακείο κάτι που ωστόσο απαγορεύεται.
O Δημήτρης Τάγκαλος και ο Γιαννης Ταστάνης μαθητές και οι δυο της τρίτης Λυκείου θα επιστρέψουν τη Δευτέρα στα θρανία, απο πεντεμιση μήνες.

Για να γινει η επιστροφη των μαθητων στις σχολικες αιθουσες απαραίτητη προυπόθεση είναι να εχουν αρνητικό σελφ τεστ.

Και σήμερα μαθητές και γονείς έσπευσαν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν το test που ξεκλειδώνει την πόρτα του σχολείου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πήγε το πρωί σε φαρμακείο προκειμένου να προμηθευτεί το self test για την κόρη του που φοιτά στην Γ’ Λυκείου και τη Δευτέρα επιστρέφει στο σχολείο της.

Μάλιστα ο φαρμακοποιός εξήγησε στη Δάφνη Μητσοτάκη τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κάνει το τεστ.

Βλέπεις τη μπατονέτα δύο τρία εκατοστά μέσα στη μυτούλα και από το ένα ρουθούνι και από το άλλο το γυρνάς τρεις τέσσερις φορές.

10 ωρες μπροστά απο μια οθόνη βρίσκονταν καθημερινά οι μαθητές των λυκείων καθ ολη τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης. Και 4 με 5 ωρες διάβασμα. Το άγχος των εξετάσεων τωρα συνυπάρχει με το φόβο του ιού.

Καθηγητές που όλο αυτό το διάστημα έκαναν μάθημα μέσω διαδικτύου συμμερίζοται τη χαρά των μαθητών τους.

Μετα το πάσχα παραδοσιακά οι μαθητές των λυκείων μένουν στο σπιτι για να προετοιμαστούν.

Το πρωί της Δευτέρας θα προμηθευτούν από τα σχολεία τους τα test και οι μαθητές των εσπερινών λυκείων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα