Γιώργος Καραϊβάζ : Πού στρέφονται οι έρευνες για τη δολοφονία του - Τι βλέπει η αστυνομία

Γιώργος Καραϊβάζ : Πού στρέφονται οι έρευνες για τη δολοφονία του  - Τι βλέπει η αστυνομία

Χαρακτηριστικά συμβολαίου θανάτου βλέπουν οι αστυνομικές αρχές στη χθεσινή δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, στον Άλιμο. 


Για στημένους και πληρωμένους δολοφόνους έκανε λόγο ο γνωστός συνδικαλιστής της αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημειώνοντας ότι «είναι θέμα τιμής για εμάς η εξιχνίαση της υπόθεσης». Πρόσθεσε ότι όλες οι έρευνες έχουν ξεκινήσει και θα κινηθούν με μεγάλη ταχύτητα. 


 Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και οι αξιωματικοί έχουν αρχίσει ήδη να παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος τού θύματος, προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας κι ενδεχομένως θα τους οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών. 

Οπως αναφέρουν πληροφορίες ο αστυνομικός συντάκτης στάθμευσε το αυτοκινητό του έξω από την οικία του στην οδο Αννίνου στον Αλιμο όταν πέρασε από δίπλα του μια μοτοσικλέτα με δύο επιβάτες και ο συνεπιβάτης άδειασε στην κυριολεξία εναν ολόκληρο γεμιστήρα όπλου πάνω στον Καραϊβάζ. 

 

Άλλωστε, στη σκηνή της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ ήταν παρόντες τουλάχιστον δύο αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι είπαν στους αστυνομικούς ότι το πιστόλι του εκτελεστή έφερε σιγαστήρα, ότι ο ένας από τους εκτελεστές φορούσε στρατιωτικού τύπου τζάκετ καθώς και ότι ο οδηγός της μοτοσικλέτας φορούσε κράνος, ενώ ο συνεπιβάτης μια χειρουργική μάσκα. 

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναμένεται να προβούν τις επόμενες μέρες σε μία χρονική και γεωγραφική χαρτογράφηση του δρομολογίου που ακολούθησε από την Κηφισιά που εργαζόταν έως τον Άλιμο, εκτιμώντας ότι θα εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο θα έχουν καταγραφεί οι διελεύσεις υπόπτων ή των ίδιων των δολοφόνων που τον ακολουθούσαν.

Επίσης, θα «σαρώσουν» και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας από το σημείο που έφυγε ο δημοσιογράφος, κατά την διαδρομή του και στην κατάληξή του στον Άλιμο. Θα αναζητήσουν, αριθμούς κινητών τηλεφώνων και  ύποπτες επικοινωνίες που μπορεί να σχετίζονται με τους δράστες ή τους συνεργούς τους.

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνει και η δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί.

Από την ΕΛΑΣ πάντως σημειώνουν ότι το θύμα δεν είχε αναφέρει ποτέ στην αστυνομία απειλές σε βάρος του ούτε είχε ζητήσει αστυνομική προστασία.

Την υπόθεση της δολοφονίας παρακολουθούν διακριτικά και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, όπως εκείνη εις βάρος του δημοσιογράφου Σωτήρη Γκιόλια το 2010. 

Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του Γιώργου Καραϊβάζ και τα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου
Ο έμπειρος αστυνομικός συντάκτης έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχθηκε τουλάχιστον έξι σφαίρες, ενώ σύμφωνα με το Star, όπου εργαζόταν, στο σημείο βρέθηκαν 17 κάλυκες

Στη σημερινή εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Γιώργος Καραϊβάζ μίλησε για τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι, για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα και για το κύκλωμα απατεώνων που χρησιμοποίησε τη φωτογραφία της εκπρόσωπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας σε διαφήμιση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα